Volledig scherm
Thomas Ragut, interim-trainer van Vlissingen. © Lex De Meester

Vlissingen laat te weinig zien in doelpuntloze degradatiekraker

HOOFDKLASSE BVLISSINGEN - Hoofdklasser Vlissingen is er zondag niet in geslaagd een andere degradatiekandidaat - RKAVV uit Leidschendam - pijn te doen. Beide ploegen lieten weinig zien en de eindstand was veelzeggend: 0-0.

Na negen minuten kreeg de uitploeg de eerste kans van de wedstrijd. Ex-prof Hamza Boukhari had een puntgave voorzet in huis, maar spits Remco Overdevest verprutste de mogelijkheid. In de veertiende minuut werd Vlissingen voor het eerst gevaarlijk. Josimar Pattinama bediende Abdoe Abdenbi, maar hij schoot uit een lastige hoek in het zijnet.

In de 20ste minuut kreeg de thuisploeg een domper te verwerken. Miquel Crucq, die enkele minuten daarvoor hard in botsing was gekomen met een speler van RKAVV, moest het veld ruimen. Quincy Gooding nam zijn plek op het middenveld in.

Na de noodgedwongen wissel werden beide ploegen amper nog gevaarlijk. Een vrije trap van Boukhari was een makkelijke prooi voor Vlissingen-goalie Karim Ben Sellam en een razendsnelle counter van de thuisploeg resulteerde niet in een treffer; slechts een hoekschop.

Ongewijzigd en fel

Vlissingen begon ongewijzigd en fel aan het tweede bedrijf. De eerste kans kwam echter op naam van RKAVV-speler Hayden Bergen. Hij schoot via een Zeeuws been voorlangs. In de 52ste minuut was Renzo Roemeratoe, die sterk speelde, aan de andere kant dicht bij de openingstreffer, maar hij gleed de bal net naast het vijandelijke doel.

Na 66 minuten spelen voerde interim-trainer Thomas Ragut zijn tweede wissel door. Raymond Wolff, die vorige week tegen Baronie niet speelde wegens een blessure, verving Dangelo Martien. Tien minuten later bracht Ragut nog een aanvallend ingestelde speler binnen de lijnen. Abdoe Abdenbi maakte plaats voor de negentienjarige, aalvlugge Samarony Goossens.

Die goede bedoelingen ten spijt; Vlissingen bleef steken op een gelijkspel. 0-0 gaf het scorebord na negentig minuten voetballen aan. Degradatiekandidaat IFC pakte drie punten, waar Vlissingen en RKAVV dus niet verder kwamen dan een gelijkspel. Vlissingen wacht nog negen finales in de strijd tegen degradatie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement