Zeelandia Middelburg (groen-wit) liep verder uit op SKNWK.
Volledig scherm
Zeelandia Middelburg (groen-wit) liep verder uit op SKNWK. © Marieke Mandemaker

Vlissingen en SKNWK verliezen koploper verder uit het oog

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de vierde klasse A kende koploper Zeelandia Middelburg zaterdag een uitstekende middag. Zelf wonnen de Middelburgers met 1-6 bij Spui en daardoor liep het uit op de naaste achtervolgers. 

Vlissingen en MZVC speelden met 1-1 gelijk en ook SKNWK kwam niet verder dan een 2-2-gelijkspel. FC De Westhoek boekte een 4-1-overwinning op Colijnsplaatse Boys en Brouwershaven was met 3-1 te sterk voor Jong Ambon. WIK’57 versloeg Cadzand met 1-0.

Brouwershaven-Jong Ambon 3-1: Voor de pauze had de thuisploeg windje mee en Martijn Dalebout opende de score voor Brouwershaven. Linksback Arnold Hanse maakte er in het eerste bedrijf nog 2-0 van. Twintig minuten voor tijd kwam Jong Ambon terug in de wedstrijd doordat Dàzz Hitijahubessy er 2-1 van maakte. Het werd spannend, maar toen moesten de bezoekers met tien man verder. Jelmer Pasveer kreeg zijn tweede gele kaart en in de blessuretijd besliste Cas van der Meer de wedstrijd door nog voor 3-1 te zorgen.

MZVC-Vlissingen 1-1: In een gelijk opgaande Walcherse derby tussen de nummers vijf en de twee speelde de thuisploeg aardig. Van de bezoekers was het niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar toch kwam de ploeg van Thomas Ragut op voorsprong. Hicham Bouzambou was de maker. MZVC en Vlissingen deden niet veel voor elkaar onder, dus was het ook meer dan logisch dat de wedstrijd uiteindelijk in een gelijkspel eindigde. Door een doelpunt van Yoram Rijkse werd een terechte puntendeling.

SKNWK-Nieuwland 2-2: Op een matig veld bracht de formatie van Ralph Zegers veel te weinig en profiteerden de bezoekers van de foutjes die SKNWK maakte. Na een kwartier speelde schoot Stijn Dooge de openingstreffer in het doel. Niet veel later zag het er bij de thuisploeg wat klungelig uit en kon Raoul de Waal voor de gelijkmaker zorgen. Net zoals de laatste weken begon SKNWK slecht aan de tweede helft en Richard Joosse strafte het volgende foutje af. Nieuwland bleef gevaarlijk in de omschakeling en na de 2-2 van Robert Padmos kon het nog alle kanten op gaan. Echter bleef het bij 2-2.

Spui-Zeelandia Middelburg 1-6: De Zeeuws-Vlamingen werkten heel hard, maar Zeelandia Middelburg was kwalitatief gewoon sterker. Niels Luteijn opende de score door een voorzet van Casper de Cock binnen te koppen. De 0-2 kwam ook van de schoen van Luteijn, hij schoot de bal hard in de kruising. Michael Cabenda kopte uit een corner de 0-3 in het doel en na een heerlijke vrije trap van De Cock werd het 0-4. Siebe Ingelse schoot via een speler van Spui de 0-5 raak en Luteijn maakte ook nog zijn derde van de middag. Net voor affluiten bepaalde Kevin Zegers de eindstand op 1-6

WIK’57-Cadzand 1-0: De eerste helft was niet van een al te best niveau. Na ongeveer een half uur spelen zorgde Dennis Dekker voor de 1-0. Hij schoot van ruim 25 meter de bal in de hoek. Cadzand kreeg net voor de pauze een grote kans op de gelijkmaker. In het tweede bedrijf voerden de bezoekers de druk op en kreeg het kansen. WIK’57 kreeg die ook en volgens Wouter Zwackhalen van de thuisploeg verdiende deze slechte wedstrijd eigenlijk geen winnaar.

FC De Westhoek-Colijnsplaatse Boys 4-1: De wedstrijd was nog maar net begonnen of de goalgetter van Colijnsplaatse Boys had de bal al in het netje liggen. Koen van Os mikte na twee minuten alweer zijn negentiende treffer van het seizoen raak. FC De Westhoek speelde voor de thee slecht en Job Nuijens kreeg nog een grote kans op de 0-2. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. ‘Colijn’ speelde slecht en zakte in. De thuisploeg herpakte zich en in het laatste kwart van de wedstrijd besliste de Schouwse formatie het. Gijs van Duijvenbode zorgde voor de gelijkmaker en hierna maakte Mark de Feiter de 2-1 en 3-1. Owen Monster bepaalde de eindstand op 4-1.

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’