Vlissingen buigt na twee late goals en moet verder in de eerste klasse

VIDEOZUNDERT - Het is over en uit voor Vlissingen. In de tweede ronde van de nacompetitie verloor de Zeeuwse ploeg met 4-2 bij Moerse Boys en degradeerde daardoor na vijf seizoenen uit de hoofdklasse.

De degradatie was het resultaat van een zeer moeizaam seizoen. Vlissingen scoorde moeilijk, zag zijn trainer vertrekken (John Karelse), leek zich door een eindsprint toch nog direct te handhaven, maar zondag ging het toch mis.

Moerse Boys, tweede geworden in de eerste klasse B, ging Vlissingen hard te lijf op eigen veld. Mede ingegeven door het zomerse weer werd het een slijtageslag, die Moerse Boys in de slotfase besliste.

Volledig scherm
Vlissingen in actie tegen Moerse Boys. © Stefan Maas

Twee keer kwam Vlissingen terug van een achterstand. Beide keren speelde Abdoe Abdenbi een hoofdrol. In de eerste helft profiteerde hij van Brabants verlies (1-1), na rust legde hij de bal panklaar op het hoofd van Menancio Weeda (2-2).

Diezelfde Abdenbi was vijf jaar geleden ook de maker van Vlissingens enige goal tegen Moerse Boys waarmee promotie naar de hoofdklasse werd veiliggesteld.

Zes minuten voor tijd kwam Moerse Boys voor de derde keer op voorsprong. Pim Goossens kopte van dichtbij de 3-2 binnen. Vlissingen-doelman Karim Ben Sellam wilde een voorzet uit de lucht plukken, maar kreeg de bal niet klemvast.

Die derde tegentreffer kwam Vlissingen niet meer te boven. Een paar minuten later zorgde invaller Mitchel van Overveld voor de 4-2. In blessuretijd kreeg Vlissingen-speler Shannon Braafhart nog de rode kaart getoond. Aan de stand veranderde niets meer.

Volgend seizoen maakt Vlissingen een doorstart in de eerste klasse onder een nieuwe trainer (Kevin Hollander) en inmiddels de toezegging van twaalf nieuwe spelers.

Moerse Boys-Vlissingen 4-2 (2-1). 10. Daan van den Broek 1-0, 22. Abdoe Abdenbi 1-1, 37.  Rens van Laerhoven 2-1, 69. Menancio Weeda 2-2, 86. Pim Goossens 3-2, 88. Mitchel van Overveld 4-2. Rode kaart: 90+3. Shannon Braafhart (Vlissingen). Gele kaart: Sjoerd Broos, Leroy Daems (Moerse Boys), Said Bouzambou, Milton Roemeratoe (Vlissingen).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement