Vlissingen buigt na twee late goals en moet verder in de eerste klasse

VIDEOZUNDERT - Het is over en uit voor Vlissingen. In de tweede ronde van de nacompetitie verloor de Zeeuwse ploeg met 4-2 bij Moerse Boys en degradeerde daardoor na vijf seizoenen uit de hoofdklasse.

De degradatie was het resultaat van een zeer moeizaam seizoen. Vlissingen scoorde moeilijk, zag zijn trainer vertrekken (John Karelse), leek zich door een eindsprint toch nog direct te handhaven, maar zondag ging het toch mis.

Moerse Boys, tweede geworden in de eerste klasse B, ging Vlissingen hard te lijf op eigen veld. Mede ingegeven door het zomerse weer werd het een slijtageslag, die Moerse Boys in de slotfase besliste.

Volledig scherm
Vlissingen in actie tegen Moerse Boys. © Stefan Maas

Twee keer kwam Vlissingen terug van een achterstand. Beide keren speelde Abdoe Abdenbi een hoofdrol. In de eerste helft profiteerde hij van Brabants verlies (1-1), na rust legde hij de bal panklaar op het hoofd van Menancio Weeda (2-2).

Diezelfde Abdenbi was vijf jaar geleden ook de maker van Vlissingens enige goal tegen Moerse Boys waarmee promotie naar de hoofdklasse werd veiliggesteld.

Zes minuten voor tijd kwam Moerse Boys voor de derde keer op voorsprong. Pim Goossens kopte van dichtbij de 3-2 binnen. Vlissingen-doelman Karim Ben Sellam wilde een voorzet uit de lucht plukken, maar kreeg de bal niet klemvast.

Die derde tegentreffer kwam Vlissingen niet meer te boven. Een paar minuten later zorgde invaller Mitchel van Overveld voor de 4-2. In blessuretijd kreeg Vlissingen-speler Shannon Braafhart nog de rode kaart getoond. Aan de stand veranderde niets meer.

Volgend seizoen maakt Vlissingen een doorstart in de eerste klasse onder een nieuwe trainer (Kevin Hollander) en inmiddels de toezegging van twaalf nieuwe spelers.

Moerse Boys-Vlissingen 4-2 (2-1). 10. Daan van den Broek 1-0, 22. Abdoe Abdenbi 1-1, 37.  Rens van Laerhoven 2-1, 69. Menancio Weeda 2-2, 86. Pim Goossens 3-2, 88. Mitchel van Overveld 4-2. Rode kaart: 90+3. Shannon Braafhart (Vlissingen). Gele kaart: Sjoerd Broos, Leroy Daems (Moerse Boys), Said Bouzambou, Milton Roemeratoe (Vlissingen).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Debuut bij NAC geeft Van Hecke heerlijk gevoel
  PREMIUM

  Debuut bij NAC geeft Van Hecke heerlijk gevoel

  BREDA - Vrijdagavond was het eindelijk zover voor Jan Paul van Hecke. De pas negentienjarige Arnemuidenaar maakte tijdens het duel tussen NAC Breda en Helmond Sport als invaller zijn debuut in het betaalde voetbal. Van Hecke kwam na 78 minuten bij een 4-1-stand binnen de lijnen voor de Spaanse aanvoerder Nacho Monsalve. NAC Breda won de wedstrijd vooral dankzij een sterke eerste helft overtuigend met 5-1 en is de koploper in de Keuken Kampioen Divisie.
 2. VC Vlissingen opent tegen TAC’90, Kloetinge treft oude bekende

  VC Vlissingen opent tegen TAC’90, Kloetinge treft oude bekende

  VLISSINGEN - De KNVB heeft nu ook het competitieprogramma voor de Zeeuwse amateurclubs die in de hoofdklasse of lager spelen bekendgemaakt. Zondag-eersteklasser VC Vlissingen opent de competitie op zondag 22 september met een thuiswedstrijd tegen TAC’90 uit Den Haag. Een week later gaat de ploeg van trainer Kevin Hollander gaat een week later op bezoek bij DHC in Delft. Beide clubs troffen elkaar drie jaar geleden in de hoofdklasse.