Volledig scherm
Het Wolfaartsdijk van Jelmer van der Baan won zaterdag voor het eerst dit seizoen © Johan Van Der Heijden

Vlak voor de winterstop pakt Wolfaartsdijk eerste zege

VIERDE KLASSE BVLISSINGEN - In de vierde klasse B heeft Wolfaartsdijk vlak voor het ingaan van de winterstop toch nog drie punten gepakt. In Stavenisse werd er met 2-3 gewonnen. 

SPS versloeg DwO’15 met 4-1 en Wemeldinge boekte een 2-0 overwinning op Rillandia. Smerdiek won met 0-4 bij Waarde en Kruiningen was met 0-3 te sterk voor Hansweertse Boys. Hoedekenskerke/Kwadendamme versloeg Apollo’69 met 3-0.

SPS-DwO’15 4-1: De koploper wilde af en toe te snel naar voren en daardoor liep het aan het einde af en toe spaak. SPS had veel de bal en ging effectief om met de kansen die het kreeg. Maurice Lindhout opende de score voor de thuisploeg met een schot waar een rare draai in zat. Arjen de Heer verdubbelde de stand naar 2-0 met een knap schot in de korte hoek. Niels van Geystelen schoot DwO’15 terug in de wedstrijd. De bezoekers kwamen beter uit de kleedkamer. Dichterbij kwam het echter niet en Andries de Jong maakte met een intikker een einde aan de spanning. Kees de Jong veroverde op het laatst nog de bal en mikte ook nog de vierde treffer voor de ploeg uit Poortvliet in het doel.

Stavenisse-Wolfaartsdijk 2-3: Wolfaartsdijk had nog niet gewonnen en in Stavenisse kwam de formatie van Arjan Sandee op voorsprong na een doelpunt van Timo Westerweel. Voor de rust werd het ook nog 0-2 doordat Mitchel Claassens de goalie van de thuisploeg wist te passeren. Het feest kon niet op, want Westerweel zorgde ook voor de 0-3. Toch kwam Stavenisse nog gevaarlijk terug. Adriaan Jansen mikte de 1-3 in het doel en de ploeg van Jaap Knop bleef doorjagen op meer. Die inhaalrace moest Stavenisse wel met tien man voorzetten want Wilmar Koole kreeg zijn tweede gele kaart. Zeker toen Jansen ook de 2-3 maakte werd het nog spannend, maar Wolfaartsdijk trok toch de eerste zege van het seizoen over de streep.

Wemeldinge-Rillandia 2-0: Voor de pauze ging de wedstrijd gelijk op. Er waren wat kleine mogelijkheden voor beide ploegen. Wemeldinge had wat meer de bal en Rillandia loerde op de counter. De tweede helft was wat anders, want de thuisploeg was de betere van de twee. Man van de wedstrijd werd Maurick Steenhard. Eerst kopte hij een voorzet van Wiljan de Bat in het doel en niet veel later kreeg hij de bal op een presenteerblaadje van Maarten Pilon en kon hij simpel voor de 2-0 voorsprong zorgen.

Hansweertse Boys-Kruiningen 0-3: In de eerste helft waren er wat kleine kansjes voor beide elftallen, maar verder gebeurde er niet veel. Kruiningen was volgens trainer Thomas de Ridder voor de pauze gewoon slecht. In de tweede helft waren de bezoekers van een ander kaliber. Hansweertse Boys bleef wel voetballen, maar kwam de middenlijn niet meer over. Kruiningen was de dominante ploeg, kreeg de betere kansen en was gewoon sterker. Stef Dane kopte zijn ploeg op een 0-1 voorsprong. Bryan de Winter hielp Kruiningen aan een 0-2 voorsprong, hij mikte de bal achter zijn eigen doelman. Mark Deprez schoot van afstand de 0-3 op het scorebord.

Hoedekenskerke/Kwadendamme-Apollo’69 3-0: De goede serie van de afgelopen weken werd tegen Apollo’69 door de fusieploeg weer doorgetrokken. In de eerste helft voetbalde Hoedekenskerke/Kwadendamme goed en kreeg het ook een paar grote kansen. De 1-0 kwam er wel, maar daar zat ook wel wat geluk aan. Linksback Hein Vermin stoomde weer mee op en zijn voorzet belandde in het doel van de bezoekers. Na de thee stond het bij de thuisploeg als een huis. Apollo’69 had dan wel de bal, maar een kans kreeg het niet. Een kwartier voor tijd besliste Robin van Eijkeren de wedstrijd door voor 2-0 te zorgen. Hoedekenskerke/Kwadendamme kreeg ook nog een strafschop en die werd feilloos raak geschoten door Jesse Kaptein.

Waarde-Smerdiek 0-4: Voor de formatie van Marc de Weerd was het soms lastig voetballen tegen het stugge Waarde. Die ploeg trok zich terug en gooide het fysieke in de strijd. Smerdiek voetbalde zich eronder uit en Dennis Moerland zorgde voor de 0-1 en hij maakte ook de 0-2. De tweede helft was van Smerdiek nog beter en het gaf niks meer weg. De bezoekers kregen kansen en Shane Cogels mikte de 0-3 achter de doelman van Waarde. Niels Lindhout bepaalde de eindstand op 0-4.