Sparta/JVOZ (rood-wit) zit IJzendijke op de hielen in de eerste klasse.
Volledig scherm
Sparta/JVOZ (rood-wit) zit IJzendijke op de hielen in de eerste klasse. © Peter Nicolai

Verschil tussen Zeeuwse titelkandidaten nog maar één punt na nederlaag IJzendijke

VROUWENVOETBALVLISSINGEN - In de eerste klasse A van het vrouwenvoetbal is koploper IJzendijke voor de tweede week op rij onderuit gegaan. Zaterdag ging de formatie van Nico Knol zelfs keihard onderuit. Tegen Ter Leede 2 werd met maar liefst 6-2 verloren. Directe concurrent Sparta/JVOZ had daar geen boodschap aan en won 3-0 van Blauw Geel’55. Het staat nog maar één punt achter.

Ter Leede 2-IJzendijke 6-2: De Zeeuws-Vlamingen zaten geen moment in de wedstrijd, maar konden tot twee keer toe de opgelopen schade repareren. Rosanne Lammers maakte de 1-1 en Sylvana Tieleman zorgde voor de 2-2. Twintig minuten voor tijd was er wederom een treffer van Ter Leede 2. Voor de derde keer ging er een grote blunder van IJzendijke aan vooraf. Ook bij de 4-2 ging er eerst iets mis. De bezoeksters geloofden het wel en Ter Leede 2 kon nog makkelijk naar een 6-2 overwinning uitlopen. ,,Een flinke zeperd, maar gewoon een terechte nederlaag. Het was open huis bij ons, het leek bij vlagen wel een schietkraam. De fouten die werden gemaakt, die maak je bij de pupillen nog geen eens. Nu is het zaak om de boel weer op de rit te krijgen’’, aldus Knol.

Sparta/JVOZ-Blauw Geel’55 3-0: De combiploeg had de uitslag van IJzendijke al gehoord en dus ging Sparta/JVOZ op zoek naar de achtste competitiezege oprij. De bezoeksters deden het niet slecht en kwamen goed weg, want de 1-0 van Lisane Lockefeer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Aan het begin van de tweede helft kwam er meer rust in het spel van de thuisploeg en op het Kasteel opende Kim Remijnse de score. Anna Veldhuizen bracht het verschil met de ploeg uit Ede op twee, want zij zorgde voor de 2-0. Invalster Wynonna Lord bekroonde haar invalbeurt door de derde treffer van Sparta/JVOZ achter de goalie van Blauw Geel’55 te schieten.

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’