Volledig scherm
VCK (witte shirts) in de aanval tegen Nieuwdorp. © René van der Vliet

VCK doodt met Nieuwdorp ook de volgende reus

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - VCK krijgt nu echt de bijnaam reuzendoder, want opnieuw sloeg de equipe van trainer Wesley Visser toe in de derde klasse A. Dit keer kreeg koploper Nieuwdorp met 1-4 klop. 

Doordat ook Kapelle niet verder kwam dan een 0-0-gelijkspel tegen Veere en zowel Luctor Heinkenszand (3-1 winst bij Goes) eals RCS (3-1-zege bij Patrijzen) wel wonnen, wordt het dringen aan kop. Net als Kapelle hebben Luctor Heinkenszand en RCS nu 23 punten uit elf duels. Nieuwdorp volgt op één punt.

Nieuwdorp-VCK 1-4: De thuisploeg was absoluut niet in goeden doen en VCK boekte dan ook een verdiende overwinning. Na twaalf minuten zorgde Jesper Harinck voor de 0-1. Waar VCK al verder had moeten uitlopen kwam Nieuwdorp via Ruud la Grand vijf minuten voor de pauze aan de gelijkmaker. In de 55ste minuut zette Pieter Hage met een kopbal uit een corner de bezoekers opnieuw op voorsprong en daarna kwam de ploeg uit Koudekerke niet meer in de problemen. Jesper Harinck profiteerde van zwak verdedigen bij Nieuwdorp en scoorde de 1-3 en twee minuten voor tijd was het nogmaals raak via Ton Hillebrand.

Patrijzen-RCS 1-3: ,,Dit is veruit de best voetballende ploeg die we zijn tegengekomen. RCS was veruit onze meerdere, zowel technisch als tactisch’', erkende Patrijzen-trainer Joffrey Geldof. Dylan Davidse en Morad Bobouh zetten de ploeg van trainer Cees Houtepen in de eerste helft al op een 0-2-voorsprong. Geldof: ,,In de rust heb ik gezegd dat ze gewoon oorlog moesten gaan maken in de tweede helft.’' De orders leidde tot de 1-2 van Can Özgan, die na een rommelige aanname goed wegdraaide en scoorde. Daarna raakte de thuisploeg nog de paal via Sven Rentmeester, maar uiteindelijk gooide Yordi Nijland met de 1-3 het duel op slot.

FC Dauwendaele-Lewedorpse Boys 0-1: Een slechte vertoning aan de Kruitmolenlaan in Middelburg. De thuisploeg kon geen potten breken, al kreeg het in de openingsminuut hun beste kans van heel de wedstrijd. Lewedorpse Boys kreeg voor rust al de nodige kansjes, maar verder was het spel zeer matig. Ook de tweede helft leverde weinig spektakel op. De enige goal van de wedstrijd kwam op naam van LeBo-speler Dylan van Hove. Hij kopte de bal uit een hoekschop van dichtbij in het doel, waarmee de vierde zege van het seizoen voor LeBo een feit werd.

Zaamslag-GPC Vlissingen 4-0: Wesley Dieleman was met drie goals erg belangrijk voor Zaamslag. ,,De eerste minuut hadden we een penalty tegen kunnen krijgen, maar daarna zijn we niet meer in de problemen geweest. We hebben geen kans weggegeven’', sprak Zaamslag-trainer Bart Corstanje. Wesley Dieleman opende de score al in de achtste minuut en na 21 minuten tekende Wesley Mieras al voor de 2-0. Corstanje: ,,Het had voor rust echt al 5-0 of 6-0 kunnen zijn.’' Zaamslag scoorde pas in de laatste wedstrijdfase, nadat GPC-speler Joep Geijs wegens een slaande beweging met rood van het veld was gestuurd, via Wesley Dieleman nog twee keer.

Goes-Luctor Heinkenszand 1-3: ,,Dit was niet onze beste pot, maar dat kwam ook door Luctor. Dit was de sterkste ploeg die we tegenover ons hebben gehad’', vond Goes-trainer Huseyin Dogan. Na twee gelijke spelen op rij won de fusieclub weer eens. ,,Dat was weer even geleden en vandaag was het ook met goed spel. Ik ben zeer tevreden’', reageerde de winnende trainer Giovanni Siereveld. Barry Olierhoek en Demy Kole zetten zijn ploeg op 0-2 en na een vrije trap bepaalde Rick de Punder de ruststand op 1-2. Na een omschakelmoment in de tweede helft besliste Tom Blomaard het duel definitief.

Bevelanders-De Noormannen 5-3: Jim Strating opende na vijf minuten de score, maar via Rens de Visser kwam De Noormannen na bijna twintig minuten langszij. Door een treffer van Bart de Bruine ging Bevelander toch nog met een voorsprong de rust in. Kort na de pauze verdubbelde Sam de Bruine de marge, maar via Erwin Pouwelse kwamen de bezoekers weer terug. Met de tweede gele kaart voor Wesley de Haze leek er zich onheil af te tekenen voor Bevelanders, maar niets was minder waar. Met twee goals tilde Joël Schout de score naar 5-2. Marlo Janisse maakte de laatste goal van de middag.

Kapelle-Veere 0-0: De twee grootste kansen van de wedstrijd waren voor de thuisploeg. In de 26ste minuut verzuimde Reinier Goedemondt om na een vrije trap van Gerben Nicolasen de score te openen en nog geen zestig tellen later mikte Jan-Corné van der Wekken de bal langs de voor hem verkeerde kant van de paal. Het laatste deel van de eerste helft was weer voor Veere. Na de pauze speelde het duel zich op de Veerse helft af. ,,Mooi voetbal, maar we hebben weinig kansen kunnen creëren’', sprak Kapelle-leider Harry de Waard. In de 75ste minuut werd Veere-speler Menno Meerman met rood van het veld gestuurd.