Volledig scherm
Cadzand (hier in het wit) pakte de eerste zege van het seizoen. © Camile Schelstraete

Van Holland bezorgt Cadzand de eerste zege

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de vierde klasse A kende koploper Lewedorpse Boys een makkelijke zaterdagmiddag. Wemeldinge werd met 0-5 aan de kant gezet. Nummer twee Hoedekenskerke/Kwadendamme won nipt met 3-2 van Wolfaartsdijk. 

Goes versloeg Apollo’69 met 3-0 en MZVC boekte een 4-1-overwinning op Colijnsplaatse Boys. Cadzand pakte de eerste zege van het seizoen door met 0-1 van Nieuwland te winnen. De wedstrijden Spui-Domburg en Jong Ambon-Patrijzen werden afgelast.

Nieuwland-Cadzand 0-1: In een gelijk opgaande wedstrijd kregen zowel Nieuwland als Cadzand goede mogelijkheden om de score te openen. Zo kreeg spits Roy van Sluijs van de thuisploeg een grote kans, maar zijn inzet ging via de doelman op de paal. In het tweede bedrijf kreeg Cadzand een corner en die werd door Sebastiaan van Holland bij de eerste paal in het doel gekopt. Niet veel later kreeg Jason Malcorps bij de Zeeuws-Vlamingen zijn tweede gele kaart en werd het billen knijpen voor Cadzand. ,,Het werd nog heet onder onze voeten, maar het zat gelukkig een keer mee. Een opsteker voor ons dat we de drie punten hebben gepakt’', aldus Angelo Martlé van Cadzand.

Hoedekenskerke/Kwadendamme-Wolfaartsdijk 3-2: In een mooi voetbalgevecht waren de ploegen aan elkaar gewaagd. Na een half uur lang aftasten brak Emiel Almekinders de ban voor Hoedekenskerke/Kwadendamme. Hij schoot op fraaie wijze een vrije trap raak. Goalgetter Sebastiaan La Grand verdubbelde de stand naar 2-0. Na rust bracht Jelmer van der Baan de spanning terug in de wedstrijd. De thuisploeg kreeg meer ruimte, doordat Wolfaartsdijk op jacht ging naar de gelijkmaker. Die kwam er niet, want La Grand mikte de 3-1 raak. Wie dacht dat het toen klaar was had het mis, want Ramon Hoondert werkte de bal in eigen doel. Het werd een lastig laatste kwartier, maar Hoedekenskerke/Kwadendamme sleepte de drie punten op karakter binnen.

MZVC-Colijnsplaatse Boys 3-0: De bezoekers misten door schorsingen en blessures zeven spelers en voetbalden naar hun behoren. Toch kon het MZVC niet lastig maken. De Middelburgse ploeg voetbalde gecontroleerd en kwam niet echt in de problemen. Daarnaast had Patrick Joossens het weer ouderwets op zijn heupen. Hij zorgde voor de 1-0 en de 2-0. Ryan Versluis deed wat terug voor Colijnsplaatse Boys, maar Joossens had zijn derde van de middag al voor het rustsignaal in het doel liggen. Het tweede bedrijf was niet spetterend. Joossens prikte nog wel zijn vierde in doel. Bij de bezoekers viel de 49-jarige Bertus Siereveld nog in.

Wemeldinge-Lewedorpse Boys 0-5: Voor de winterstop won Lewedorpse Boys nipt met 3-2 van Wemeldinge, maar van een wedstrijd was nu geen sprake. De van een blessure teruggekeerde Rick Imanse had er zin in. Binnen twintig minuten stond het al 0-3 en drie keer was het Imanse die het doelpunt maakte. De bezoekers waren de bovenliggende partij en Jasper Verdonk maakte er 0-4 van. Een makkelijke overwinning voor de koploper werd het helemaal toen Wemeldinge-goalie Tim Vleugel rood en een strafschop tegen kreeg. Die werd onberispelijk raak geschoten door Roy Verhage. Hierna gebeurde er niks meer.

Goes-Apollo’69 3-0: De thuisploeg begon aarzelend en mocht van geluk spreken dat Apollo’69 daar niet van profiteerde. De bezoekers kreeg zeker vier opgelegde kansen om de score te openen. Hierna pakte Goes het goed op en gaf Bajram Bajra de bal aan Quincy van Aerde en hij zorgde voor 1-0. Na de rust kreeg de formatie van Huseyin Dogan een vrije trap. Bajra ging achter de bal staan en pegelde hard raak. Ook in de derde treffer van de thuisploeg had hij een aandeel. Hij ging alleen op de keeper af, zag dat Flamur Maloku mee was gelopen en gunde de goal aan zijn teamgenoot: 3-0.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement