Volledig scherm
Roland van de Wege (rechts), hier op archiefbeeld, was bij alle vijf de doelpunten van Philippine tegen Desk betrokken. © Camile Schelstraete

Van de Wege gidst Philippine langs Desk

VIDEOKAATSHEUVEL - De promotiekansen van Philippine zijn springlevend. Zondagmiddag werd Desk met 3-5 verslagen. Roland van de Wege was de grote man; hij maakte drie treffers en leverde twee assists.

De sfeer in Kaatsheuvel was om te smullen. Begeleid door fakkels en rookbommen betraden de gladiatoren het veld. De eerste kans was voor de thuisploeg, toen Philippine-verdediger Marik Waterman onder de bal door ging. De fysiek sterke centrumverdediger krabbelde echter snel op en blokte de inzet van Djordi Smout. Na een kwartier spelen grepen de bezoekers de leiding. Ruben van der Meulen gleed de 0-1 binnen op aangeven van Roland van de Wege. 

Philippine kon niet lang genieten van de voorsprong, want in de negentiende minuut tikte Smout van dichtbij de 1-1 binnen. In de 32ste minuut was de uitploeg dicht bij de 1-2, maar Robin Praet zag zijn inzet op de paal belanden. Vijf minuten later was het alsnog raak, via Van de Wege: 1-2. Op slag van rust ging het mis. Desk kreeg een penalty van arbiter De Vaan en Smout maakte zijn tweede van de middag: 2-2. Met een gelijke stand zochten beide teams de kleedkamer op.

Amper tien minuten na de hervatting kwam Desk op voorsprong via Smout: 3-2. De Brabantse aanvaller voltooide zijn hattrick. In de 58ste minuut liet Philippine weer van zich horen. Van de Wege scoorde met een fantastische lob de 3-3. Twee minuten later stond het zelfs 3-4, door een rake kopbal van Praet. 

Desk moest in de 63ste minuut verder met tien man wegens een rode kaart. Drie minuten voor tijd bepaalde Van de Wege de eindstand op 3-5. Hij kroonde zich met drie goals en twee beslissende voorzetten tot matchwinnaar. De volgende horde in de jacht op promotie is SVSSS uit Udenhout.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement