Vogelwaarde (groene shirts) won zondag met 2-0 van Corn Boys.
Volledig scherm
Vogelwaarde (groene shirts) won zondag met 2-0 van Corn Boys. © Peter Nicolai

Van de twintig kansen maakt Vogelwaarde er maar twee

VIJFDE KLASSE AVLISSINGEN - Vogelwaarde had in de thuiswedstrijd tegen Corn Boys meer aan het doelsaldo willen werken en Aardenburg wist de drie punten thuis te houden tegen De Schutters. De wedstrijden HSC’28-Sluiskil, SDO’63-Grauw en Rimboe-Hoofdplaat werden afgelast.

Vogelwaarde-Corn Boys 2-0: De wedstrijd op Sportpark Vogelwaarde ging maar één richting op. ,,Ik denk dat we wel twintig honderd procent-kansen hebben gecreëerd vandaag, maar we maakten veel verkeerde keuzes voor het doel. De uitslag had veel hoger kunnen uitvallen”, wist trainer Patrick Boute van Vogelwaarde na afloop te vertellen. Na 25 minuten was het Jeffrey Geers die de 1-0, na goed afleggen van Bjorn Luyckx, tegen het net schoot. Na een kwartier in de tweede helft was het weer de combinatie Bjorn Luyckx-Jeffrey Geers, laatst genoemde zorgde voor de verdubbeling van de score zorgde en tevens de eindstand.

Aardenburg-De Schutters 3-1: De ploeg uit Stampersgat begon goed aan de wedstrijd. Na tien minuten kwamen de Brabanders op een 0-1-voorsprong. Door de openingstreffer werd Aardenburg wakkergeschud, al snel was het Ruben Steutel die de gelijkmaker binnenschoot. Wederom Ruben Steutel zorgde er net voor de rust voor dat Aardenburg met een voorsprong aan de thee kon: 2-1. Na de pauze was het de uitploeg die weer meer druk ging zetten. Daar had Aardenburg moeite mee en de ploeg kreeg ook wat kansen tegen, maar dat leidde niet tot een doelpunt. Tien minuten voor tijd was Jelle de Vreze het eindstation van een perfecte counter, hij zette de 3-1-eindstand op het bord.

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’