Tweede periode en tweede plaats voor Yerseke na vissersderby

TWEEDE KLASSE E/VIDEOVLISSINGEN - Een 0-0-gelijkspel bij Arnemuiden was in de tweede klasse E voldoende voor Yerseke om de tweede periodetitel voor zich op te eisen. De ploeg van trainer Alexander van Keulen schoof ook nog eens ten koste van Serooskerke, dat met 1-0 verloor bij Hellevoetsluis, op naar de tweede plaats. 

Rick Poleij van Yerseke (rechts) haalt de achterlijn in het duel met Arnemuiden.
Volledig scherm
Rick Poleij van Yerseke (rechts) haalt de achterlijn in het duel met Arnemuiden. © Ron Quinten

SSV’65 pakte  thuis een punt tegen koploper Nieuwenhoorn. Minder goed nieuws was er voor FC Axel, dat met negen man eindigde in het degradatieduel met DBGC, maar wel een punt pakte. Arendskerke won knap met 3-0 bij Oostkapelle/Domburg, dat behoorlijk van slag lijkt. De Meeuwen en Bruse Boys sloten af met een 1-1-gelijkspel.

Hellevoetsluis-Serooskerke 1-0: ,,Het was absoluut niet verdiend dat wij wonnen’', sprak Edwin Boogaard namens Hellevoetsluis. De eerste helft verliep gelijkwaardig. In de veertigste minuut viel een lob van Vincent Mast, die de bal richting de tweede paal speelde, zo maar in het doel: 1-0. De druk van Serooskerke nam de tweede helft toe, en zeker nadat Hellevoetsluis-speler Stefan Tuns na een uur rood kreeg wegens natrappen. Daarna was het tegenhouden geblazen voor Hellevoetsluis, dat van geluk mocht spreken dat Serooskerke een aantal grote kansen onbenut liet.

SSV’65-Nieuwenhoorn 2-2: Een knap resultaat van SSV’65, dat na 42 minuten spelen op een 2-0-voorsprong kwam. De ploeg van trainer Pim Bruins durfde te voetballen tegen de koploper en werd daarvoor beloond. In de 26ste minuut schoot Thomas Mattheijer zijn ploeg uit een vrije trap op fraaie wijze naar de openingstreffer. Via Claude de Smit, die na een diepe bal alleen voor de doelman verscheen, kwam SSV’65 daarna aan de 2-0. Twee minuten in blessuretijd scoorde Dimitri Gomes Almeida na een aanval uit het niets alsnog de 2-1. Na rust liet Nieuwenhoorn wat meer het ware gezicht zien, maar verder dan de 2-2 van Jeffrey Burger die raak kopte uit een corner, kwam de ploeg niet meer.

Arnemuiden-Yerseke 0-0: De vissersderby leverde geen spektakel op. In de eerste helft was Arnemuiden iets sterker en voetbalde de thuisploeg nog redelijk. Na rust was het voetballend gezien van beide kanten niet goed. Op een slecht veld werden er nauwelijks mogelijkheden gecreëerd en de 0-0 was uiteindelijk een logische uitslag. Yerseke koesterde het punt, want daarmee verzekerde de ploeg zich van de tweede-periodetitel. Arnemuiden staat na zeventien duels op de elfde en nog net veilige plek. DBGC en FC Axel volgen op drie punten.

DBGC-FC Axel 0-0: Een degradatieduel met maar liefst elf tien kaarten. De twee ploegen lieten in het veld precies zien waar ze zich op de ranglijst bevinden. DBGC kreeg via Joran Maliepaard in de eerste en 84ste minuut via Jeroen Sep twee kansen en FC Axel raakte één keer de lat. Kort nadat een overtreding op de doorgebroken Michael Christina (FC Axel) niet bestraft werd liep Marco Plasschaert tegen zijn tweede gele kaart op. In de 84ste minuut kreeg Axel-rechtsback Ronald Bakker direct rood zodat de ploeg van Jeroen van de Broeke met negen man eindigde maar ondanks dat toch een punt uit het vuur sleepte.

De Meeuwen-Bruse Boys 1-1: Na voorbereidend werk van Delano Langezaal zette Jordan Francke De Meeuwen na 24 minuten voetbal op een 1-0-voorsprong en gezien de veldmeerderheid was dat terecht. De tweede helft was meer in balans en beide ploegen kregen nauwelijks uitgespeelde kansen. De jonge scheidsrechter Paul van der Wiel floot uitstekend en zag net als De Meeuwen dat Bruse Boys drie minuten in blessuretijd uit het niets nog aan de niet meer verwachte gelijkmaker kwam. Van ruim dertig meter afstand schoot Michel Maaskant de Bruse ploeg naar een punt. Eerder dit seizoen sloeg De Meeuwen in Bruinisse in de slotfase toe en nu was het andersom.

Oostkapelle/Domburg-’s-Heer Arendskerke 0-3: ,,Wij waren echt gekomen voor de drie punten. We wisten dat Oostkapelle niet volledig stond en wij waren wel compleet. En het was verdiend dat wij wonnen’’, oordeelde Arendskerke-trainer Kees Westerweele. Voor rust kreeg de thuisploeg een paar kansen, maar was Arendskerke met twee ballen op de paal dichter bij een goal. Die vielen na rust wel. Uit een steekpass van Michiel Bouwman scoorde Dennis Goedegebure de 0-1. Daarna liep Jidde Rotte tegen zijn tweede gele kaart op en kwam Arendskerke tegen tien man te staan. Uit een corner van Jasper Westplate kopte Michel Harinck de 0-2 binnen. Zeven minuten voor tijd bezorgde jeugdspeler Sam Goedegebure de bal bij Justin le Conté, die voor de goal Dennis Goedegebure vond die er met het hoofd 0-3 van maakte.

Walcheren-MZC’11 0-2: ,,Het was een wedstrijd met twee gezichten’', sprak de winnende trainer Edwin Kriens. ,,Ik ben een teleurgestelde trainer. Wij hadden de controle voor rust’', reageerde de verliezen trainer Anthony Orprecio aan. Op de eerste tien minuten na, die nog voor MZC’11 waren, had het fysiek sterkere Walcheren de overhand. Na een uur kwam de Zierikzeese ploeg na wat omzettingen toch op 0-1. Sven Heijboer brak op links door en schoot diagonaal in de kruising. Met een kopbal in de kruising, nadat hij goed positie koos bij de eerste paal, gooide Sander Backx in de 73ste minuut het duel op slot.