Kruiningen kon zaterdag niet inlopen op SPS en Smerdiek.
Volledig scherm
Kruiningen kon zaterdag niet inlopen op SPS en Smerdiek. © Johan Van Der Heijden

Topploegen kunnen elkaar geen pijn doen

VIERDE KLASSE BVLISSINGEN - In de vierde klasse B speelde de volledige top-vier zaterdag tegen elkaar. Er had het nodige beslist kunnen worden, maar zowel de wedstrijd SPS-Hoedekenskerke/Kwadendamme als het duel tussen Smerdiek en Kruiningen eindigde in een 1-1-gelijkspel.

Apollo’69 versloeg Wolfaartsdijk met 2-1 en DwO’15 was met 4-0 te sterk voor Stavenisse. Rillandia en Hansweertse Boys hielden elkaar in evenwicht: 2-2. Waarde boekte een 3-0-overwinning op Wemeldinge.

Apollo’69-Wolfaartsdijk 2-1: Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. De formatie van Jordy Heikens was het eerste uur een stuk beter. In de periode kreeg de thuisploeg wel wat kansen, maar alleen Moreno van Aerde liet het net bollen. Na een uur spelen pakte Wolfaartsdijk het op en ging het opportunistisch spelen. De gelijkmaker werd dan ook gemaakt door Tijmen van der Baan. Toch bleven de drie punten in ‘s-Gravenpolder, want Markus Joosse prikte vlak voor de tijd de winnende in het doel.

Rillandia-Hansweertse Boys 2-2: Voor de pauze was het Rillandia dat het heft in handen nam en ook kansen kreeg. Op het half uur prikte Robin van Bavel de 1-0 in het doel. Na de snelle 2-0 van Wessel in de Weij en de wind in de rug dacht de thuisploeg de drie punten in de tas te hebben. Het windvoordeel bleek niet echt een voordeel en Hansweertse Boys kwam terug in de wedstrijd. Alex Trieling zorgde voor de 2-1 en de bezoekers bleven jagen op de gelijkmaker. Die viel ook nog. In de blessuretijd trok John Jipa de stand weer in evenwicht.

Smerdiek-Kruiningen 1-1: Nummer twee Smerdiek kon uitlopen op Kruiningen en die konden weer dichterbij komen bij een winstpartij. In een wedstrijd waar het tempo hoog was werd er vooral hard gewerkt. Nadat Jackson Alberto de bal breed legde kon Steffan van Houte simpel de 0-1 binnen schieten. In het tweede bedrijf zette Andreas Vroegop beide ploegen weer naast elkaar. ‘’Dit is een terechte uitslag, want zowel Smerdiek als Kruiningen hadden de wedstrijd ook nog kunnen verliezen of winnen’', aldus Thomas de Ridder van de bezoekers.

SPS-Hoedekenskerke/Kwadendamme 1-1: Net zoals de afgelopen weken kwam de koploper van de vierde klasse B niet echt in het spel. Het voetbal was wel aardig, maar wanneer de bal in het strafschopgebied kwam ging het elke keer weer mis. Ramon Voshol werd gevloerd door de goalie van de bezoekers en Kevin Uijl benutte de toegekende strafschop. Vlak na rust kwam Hoedekenskerke/Kwadendamme op gelijk hoogte doordat Dennis Bek de bal na een goede aanval in het doel schoot. Het voetbal werd er niet beter op na de gelijkmaker en het bleef bij 1-1.

Waarde-Wemeldinge 3-0: De thuisploeg speelde zoals trainer Bram Kot het uitgedacht had. Er werden veel duels gewonnen en daardoor kwamen er ook goede kansen voor de thuisploeg. Nadat er al enkele kansen om zeep geholpen waren kreeg Waarde een vrije trap op dertig meter van het doel van Wemeldinge. Met de wind in de rug zette linkspoot Szilard Cziki zich achter de bal en hij schoot raak. Bij de 2-0 keerde de doelman van Wemeldinge in eerste instantie het leer, maar Alfred Szilamer-Biro was er als de kippen bij om Waarde op een 2-0 voorsprong te zetten. De bezoekers gingen in het tweede bedrijf wel aanvallender spelen en daardoor kreeg de thuisploeg meer ruimte. Na een goede aanval werd Stefan Dijl het eindstation en hij bepaalde de eindstand op 3-0.

DwO’15-Stavenisse 4-0: De formatie van Marvin Paauwe was duidelijk de baas op het veld. De bezoekers parkeerden de bus en kwamen niet al te vaak over de middenlijn. Stavenisse kon geen vuist maken en kreeg ook geen kans om een doelpuntje te maken, DwO’15 wel. Joel Danielse opende de score in het eerste bedrijf en na de pauze maakte hij er ook 2-0 van. Danielse - die volgend jaar in het shirt van Kruiningen is te bewonderen - had er zin, want hij gaf de assist op Alwin van de Guchte en die kon er zo 3-0 van maken. De 4-0 werd gemaakt door Rik Witkam en de beslissende pass kwam wederom van de schoen van Danielse.

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’