Topper in Oostkapelle haalt het einde niet door spreekkoren

TWEEDE KLASSE E | VIDEOOOSTKAPELLE - De topper in de tweede klasse E tussen nummer twee Oostkapelle/Domburg en koploper Nieuwenhoorn is zaterdag gestaakt. Bij een 1-4-stand legde scheidsrechter Felix het duel stil vanwege spreekkoren aan zijn adres.

In de 42ste minuut, toen Nieuwenhoorn al op een 0-2-voorsprong stond, ontstond er al wat chaos. De scheidsrechter gaf Oostkapelle een strafschop, waarna Bas van der Wel om een rode kaart voor de Nieuwenhoorn-keeper vroeg. Die kwam er niet. In plaats daarvan kreeg de Oostkapelle-speler juist zijn tweede gele kaart.

De penalty stond toen nog en die werd in eerste instantie binnengeschoten door Maarten Hazelaar. Maar ook dat feest ging niet door. De scheidsrechter vond dat de penalty opnieuw genomen moest worden, waarna Oostkapelle/Domburg onder leiding van speler Wouter Verduijn boos het veld verliet.

Volledig scherm
Oostkapelle Nieuwhoorn © PZC

Even later keerde het boze tiental van de thuisploeg toch terug op het veld, waar Maarten Hazelaar wederom achter de bal ging staan voor de nog te nemen penalty. Hij schoot hem, in de andere hoek als zijn eerste poging, opnieuw binnen. 1-2 bij rust.

Spreekkoren

Met goede moed begonnen beide ploegen en scheidsrechter Felix vervolgens aan de tweede helft, waarin Nieuwenhoorn uitliep naar 1-4. Toen de arbiter in de 70ste minuut een strafschop aan de bezoekers gaf, ging het echter weer mis. Er klonken spreekkoren vanaf de tribune, waarop de scheidsrechter besloot ermee te stoppen.