Tieners helpen Kloetinge met drie doelpunten over dode punt heen

VIDEOKLOETINGE - De jonkies hielpen Kloetinge zaterdag over een dood punt heen in de eerste klasse C van het zaterdagvoetbal. Tegen de puntloze nummer laatst Oranje Wit maakten Valentijn van Keulen (19 jaar) en Huib van Hecke (17 jaar) het verschil.

Halverwege keek Kloetinge op eigen veld tegen een verrassende 1-0-achterstand aan tegen de Dordtse hekkensluiter. Na een halfuur had Mike Langerak gescoord voor Oranje Wit. Bij die goal negeerde de scheidsrechter tot onbegrip van Kloetinge een vlagsignaal voor buitenspel.

Na de pauze hervond Kloetinge de vorm van de voorgaande weken. Binnen tien minuten bogen de tieners Van Keulen en Van Hecke de 1-0-achterstand om in een 3-1-voorsprong. Van Keulen opende het bal in de 55ste minuut. Vijf minuten later tekende Van Hecke voor de 2-1-voorsprong en twee minuten daarna maakte hij ook de 3-1.

De zeventienjarige Van Hecke, deze zomer overgekomen van JVOZ, had zaterdag zijn eerste basisplaats gekregen van trainer Marcel Lourens. Die volgde op zijn invalbeurt een week eerder tegen Nivo Sparta. Hij debuteerde toen met een doelpunt.

Dat was een bijzonder doelpunt, want hij was de eerste doelpuntenmaker van Kloetinge die geboren was in de 21ste eeuw. Op Ronald Zuijdwegt na was hij bovendien de jongste doelpuntenmaker van Kloetinge in de competitie.

Door zijn dubbelslag tegen Oranje Wit staat Kloetinge nog altijd fier aan de leiding in de eerste klasse C van het zaterdagvoetbal met een 100 procentscore uit drie wedstrijden. Ook Nieuw-Lekkerland en LRC zijn na drie wedstrijden nog vlekkeloos. Die twee ploegen spelen komende zaterdag tegen elkaar als Kloetinge op bezoek gaat bij Papendrecht.

Volledig scherm
Valentijn van Keulen. © Ron Quinten
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement