Thomas Ragut ziet perspectief bij Vlissingen ondanks nederlaag

videoGORINCHEM - Hoofdklasser VC Vlissingen is het nieuwe jaar niet best gestart. Zondag werd de competitie hervat met een uitduel bij nummer zes Unitas. De ploeg uit Gorinchem trok aan het langste eind: 3-1. Interim-trainer Thomas Ragut, die na het vertrek van John Karelse eindverantwoordelijke is, kreeg niet het debuut waar hij op had gehoopt.

Volledig scherm
Vlissingen-speler Raymond Wolff opende zondag de score, maar moest met zijn team toch berusten in een nederlaag. © Paul ten Hacken

,,Je gaat hier weg met een gevoel van: we hadden ook gelijk kunnen spelen’’, baalde Ragut na afloop. ,,We hebben in de eerste helft best wat kansen gecreëerd en goed gevoetbald. De tweede helft werden we overrompeld.‘’ Ragut kon zijn ploeg niet veel verwijten. ,,De jongens hebben geprobeerd hun verantwoordelijkheid te pakken‘’, zei hij. ,,Daar ben ik blij mee. Ze hebben hun koppie niet laten hangen. Dat biedt genoeg perspectief.‘’

Vlissingen kwam goed uit de startblokken. Al na vijf minuten spelen nam het de leiding via Raymond Wolff. De aanvallende middenvelder scoorde uit een hoekschop de 0-1. In de veertiende minuut was Unitas dicht bij de gelijkmaker, maar Karim Ben Sellam voorkwam dat met een katachtige redding.

Aan de andere kant werd Vlissingen weer gevaarlijk uit een corner. Etienne Mallie schoot echter over. De ervaren middenvelder moest wekenlang toekijken door een gebroken onderarm, maar keerde in Gorinchem terug in het elftal. Op slag van rust werd het via Daniel Alexander Walu gelijk: 1-1.

Na rust drong de thuisploeg aan. Unitas-trainer Rick Adjei zette vol in op de winst en wisselde in de 68ste minuut voor de derde keer. Soufian Charraoui kwam binnen de lijnen. Amper een minuut na zijn entree, zorgde Charraoui voor de 2-1. Ook de beslissing kwam op zijn naam.

De ploegen die Vlissingen in het zicht heeft, concurrenten Leonidas en RKAVV, pakten beide een punt en liepen dus verder uit. Vlissingen bezet nog altijd plek veertien, wat aan het einde van dit seizoen nacompetitie betekent.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Swingend Hoek legt in Sneek beslag op tweede-periodetitel
  DERDE DIVISIE ZATERDAG/VIDEO

  Swingend Hoek legt in Sneek beslag op twee­de-periodeti­tel

  SNEEK – Dankzij een klinkende overwinning op ONS Sneek legde Hoek zaterdagmiddag beslag op de tweede-periodetitel in de derde divisie. Ruim acht maanden nadat de ploeg promoveerde vanuit de hoofdklasse, weet het dat het na het reguliere seizoen opnieuw mag strijden om promotie, deze keer naar de tweede divisie. Er is ook nog een kans dat het die play-offs niet hoeft te spelen, want na de 1-5-zege in Friesland blijft de ploeg ook nog steeds een titelkandidaat.
 2. Jonathan Constansia: Ik zweer het, ik ben echt niet de moeilijkste
  PREMIUM

  Jonathan Constansia: Ik zweer het, ik ben echt niet de moeilijk­ste

  TERNEUZEN - Tijdens de laatste training voor het duel met ONS Sneek, grijpt Jonathan Constansia donderdagavond ineens naar zijn gezicht. In een duel met Daniel Akindayini is hij geraakt door de arm van de Engelse spits, precies op zijn oog. ,,Ik was even een deel van mijn zicht kwijt’’, zegt de middenvelder tegen fysiotherapeut Ruben Deij. Zijn trainer, Hugo Vandenheede, komt polshoogte nemen. Je ziet de trainer denken: als ‘Jona’ tegen Sneek maar kan spelen. ,,Al kan ik maar door één oog wat zien; ik speel gewoon’’, is Constansia stellig.