Volledig scherm
Joost de Witte (Noad'67) opent binnen een minuut al de score teegn Tholense Boys. © Pix4Profs/Gerard van Offeren

Tholense Boys moet het van heel diep halen tegen Noad'67

DERDE KLASSE BVLISSINGEN - Pas in blessuretijd kreeg Tholense Boys buurman Noad'67 op de knieën. Maar het kwam van diep. Door de uiteindelijke 3-1-zege staat Tholense Boys met 9 uit 3 solo aan de leiding in de derde klasse B van het zaterdagvoetbal. WHS (3-0-zege op De Fendert) en Duiveland (0-4-zege bij Seolto) zijn twee van de achtervolgers op drie punten achterstand.

WHS-De Fendert 3-0: WHS-trainer Leon de Witte zagen een verdiende winnaar. ,,Onze manier van voetballen stemde me positief.’’ De Fendert-trainer André Maas kon het niet mooier maken dan het was. ,,We kwamen er niet aan te pas. WHS strafte ons een paar keer goed af en liet na vaker te scoren.’’ Jeremy de Witte, Joost van Dijke en Jasper Gunter scoorden voor de Stallanders.

Seolto-Duiveland 0-4: De thuisploeg miste door omstandigheden maar liefst tien potentiële basisspelers. ,,Als onze selectie compleet is, gaan we heus wel onze punten pakken”, aldus Seolto-trainer Jack Beusenberg. Maar tegen Duiveland niet. Halverwege leidden de Oosterlanders met 0-1 door een doelpunt van Tijs Rentier. Na de pauze zorgde Robbert de Bruine (2) en Ronald Zwager voor de voordelige eindstand.

Den Bommel-Krabbendijke 3-2: Halverwege keek Krabbendijke al tegen een 2-0-achterstand aan. De targetman van Den Bommel Johnno Bakker opende de score en kort voor rust zorgde zijn broer Wesley voor de tweede goal. Krabbendijke ging na de pauze in de achtervolging. De snelle goal van Pierre Borgo zorgde voor aansluiting en hoop. Die ijver van Krabbendijke werd kort voor tijd beloond door een doelpunt van Ricardo Koole: 2-2. Maar het laatste woord was aan Den Bommel. Wie anders dan Johnno Bakker werd de matchwinnaar.

Prinsenland-ZSC’62 3-1: ZSC’62 kon de manmeersituatie niet verzilveren. Voor de pauze had Davey van Merriënboer van Prinsenland al rood gekregen. Na rust opende Robin Provoost de score voor ZSC’63, maar Brandon Jansen, Pieter van Est en Jonathan Franceska bogen die achterstand in ondertal alsnog om in een overwinning. Het was de eerste nederlaag van ZSC’62.

Noad’67-Tholense Boys 1-3: Het werd een derby waarover nog lang nagepraat werd. Noad’67 maakte het de Thoolse bezoekers heel lastig. Dat kwam ten eerste door de goal in de eerste minuut van Joost de Witte. Daar hikte Tholense Boys de hele eerste helft tegenaan. Kort voor de pauze werkte Lars Steijn een bal van Matthijs van Stee in eigen doel. Na de pauze ging Tholense Boys op jacht naar meer, maar kreeg de bal niet langs de uitblinkende Noad-goalie Mosselman. Zelfs niet toen Noad’67 met tien man verder moest na een rode kaart voor Armin Geense die Sam Nieuwkoop vloerde. Maar in de 92ste minuut gebeurde het toch nog. Toen kreeg Remi Capelle de 1-2 er in extremis in, niet veel later gevolgd door de 1-3 van Youri Boudou.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement