Terneuzense Boys verzekert zich tegen Krabbendijke van titel

TWEEDE KLASSE E I VideoTERNEUZEN - De champagne is zaterdagmiddag ontkurkt bij Terneuzense Boys. Dankzij een 4-0-zege op Krabbendijke - en puntenverlies van Bruse Boys - is de ploeg kampioen van de tweede klasse E.

Halverwege leek de zege al zeker voor de Zeeuws-Vlaamse koploper. Dankzij goals van Jesper Cornelissen en Miroslav Peric stond Terneuzense Boys bij rust met 2-0 voor tegen Krabbendijke. Daar kwamen na de pauze nog twee goals bij, via opnieuw Peric en Justin van Rossem.

Dat kon genoeg zijn voor het kampioenschap, maar dan moest de enige concurrent - Bruse Boys - wel punten laten liggen. En dat bleek ook het geval. Op bezoek bij serooskerke kwam de ploeg uit Bruinisse niet verder dan een 3-3-gelijkspel, waardoor Terneuzense Boys met nog twee duels te gaan zeker is van de titel en promotie naar de eerste klasse.

Volledig scherm
Miroslav Peric (9) was met twee goals belangrijk voor Terneuzense Boys in de kampioenswedstrijd. © Peter Nicolai
Volledig scherm
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract
  PREMIUM

  PSV ziet potentie in keeper Van Lare (16) en beloont jonge Zeeuw met contract

  EINDHOVEN - Dat PSV veel potentie in hem ziet, was de afgelopen jaren al duidelijk geworden. Aron van Lare (16) behoort tot de talentvolste jeugdkeepers in Nederland en stond de afgelopen seizoenen vaak onder de lat bij Oranje onder 14, 15 en 16. Donderdagavond tekende de Terneuzenaar zijn eerste contract bij de Eindhovense club, waardoor hij ook de komende drie seizoenen aan PSV verbonden is. Over zijn ambities is hij duidelijk. ,,Het eerste halen is en blijft mijn doel.’’
 2. Lelijke overwinning smaakt verschrikkelijk zoet voor Bakx en Bliek
  PREMIUM

  Lelijke overwin­ning smaakt verschrik­ke­lijk zoet voor Bakx en Bliek

  DEN BOSCH - Zijn warming-up is al veertig minuten aan de gang en hij huppelt steeds van zijn linker- naar zijn rechterbeen. Ondertussen gaat zijn blik geregeld richting zijn trainer. ,,Ik zat echt te zenuwlijen’’, zegt Julius Bliek later. ,,Wanneer gaan we voor plan B, wanneer kom ik er in?’’ Het duel tussen FC Den Bosch en Go Ahead Eagles is 89 minuten oud als hij er eindelijk in mag. Nog geen minuut later ziet hij hoe Jeroen Veldmate vlak voor zijn neus de bevrijdende 0-1 binnenkopt, recht voor het uitvak, dat ontploft.