Volledig scherm
Dangelo Martien (links) veroorzaakte tegen LRC een strafschop. © Camile Schelstraete

Terneuzense Boys kan voorbeeld provinciegenoot niet volgen

EERSTE KLASSE CLEERDAM - Promovendus Terneuzense Boys is er niet in geslaagd subtopper LRC te verslaan. In Leerdam werd het 3-0 voor de ploeg die een week eerder nog van Kloetinge verloor.

Het duurde een halfuur voordat LRC de score opende. Ferry Meijdam maakte er 1-0 van. Een pechmoment van Terneuzense Boys-speler Sander Overbeeke bepaalde de ruststand daarna op 2-0. In de 41ste minuut werkte hij de bal ongelukkig in zijn eigen doel.

Na rust scoorde LRC nog één keer. Daar had het een penalty voor nodig. Dangelo Martien maakte een overtreding, waarna de bal op de stip ging. Arwin van Soest nam de klus voor zijn rekening en faalde niet. Hij bepaalde de eindstand vanaf elf meter op 3-0.

Door de nieuwe nederlaag blijft Terneuzense Boys steken op drie punten in de eerste klasse C. De ploeg staat daarmee voorlaatste. Alleen Nivo Sparta bivakkeert nog onder de Zeeuws-Vlamingen. Die ploeg heeft nog maar één punt. 

  1. Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek
    DERDE DIVISIE | VIDEO

    Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek

    HOEK – Een opnieuw bijzonder zwakke eerste helft leverde Hoek zaterdagmiddag de vijfde nederlaag van het seizoen op. In het duel met koploper Sparta Nijkerk keek de ploeg van Lieven Gevaert na zes minuten al tegen een 0-2-achterstand aan, halverwege stond het 0-3. Een snelle treffer na rust (1-3) pompte weer hoop in de Hoekse harten, Rik Impens zorgde na een uur voor 2-3 maar het laatste woord was voor de lijstaanvoerder: 2-4.