Volledig scherm
Douwe de Kok (rechts), hier op archiefbeeld, maakte zondag de openingstreffer namens Terneuzen tegen Roosendaal. © Peter Nicolai

Terneuzen stunt tegen hoogvlieger Roosendaal

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - Een prima dag voor drie van de vier Zeeuwse teams die uitkomen in de derde klasse A. Zowel Clinge als HVV'24 won zijn duel op vreemde bodem bij respectievelijk SAB en SC Gastel met 0-2. De Hulstenaren hebben hierdoor met nog twee duels tegoed slechts twee punten achterstand op koploper RBC.

Terneuzen won met 3-1 van de nummer twee van de ranglijst, Roosendaal, en gaat nu aan de leiding in de strijd om de tweede periodetitel. Alleen Philippine, dat een halve wedstrijd met tien man speelde, kwam bij hekkensluiter Schijf niet verder dan een puntendeling (1-1).

SAB-Clinge 0-2: Een fel gestart Clinge, dat slechts één punt meer had dan de nummer dertien van de ranglijst, leek zich goed bewust van het belang van dit duel. Na zeven minuten leidde dit al tot de openingstreffer van Thomas Leegwater: 0-1. Een minuut later konden de tactische plannen al worden aangepast na rood voor Edwin van de Voorde. Deze zag vanaf de kant hoe zijn ploeg op karakter overeind bleef. Tien minuten voor tijd bezorgde Thomas Bals, op aangeven van invaller Tim Vermeirssen, zijn ploeg de definitieve overwinning: 0-2.

SC Gastel-HVV'24 0-2: ,,Een overwinning met een donker randje", aldus trainer Pieter Ongena na afloop. Hij doelde hiermee op het uitvallen met een naar het zich laat aanzien ernstige knieblessure van Jasper Sponselee na een ongelukkige actie. In de wedstrijd zelf pakte HVV‘24 na een nerveuze eerste helft in het tweede bedrijf het initiatief vast in handen. ,,In die fase waren we een klasse beter dan de tegenstander", zo zag Ongena tot zijn genoegen. Na de late 0-1 van Joost Boogaert vanaf elf meter, besliste Marnicq de Regt het duel in de slotminuut: 0-2.

Terneuzen-Roosendaal 3-1: Na een goede start van de bezoekers kreeg Terneuzen na een kwartier steeds meer de controle over de wedstrijd. In de 28e minuut leverde dit de openingstreffer van Douwe de Kok op: 1-0. De bezoekers kwamen kort na rust op gelijke hoogte via Kevin Jurgens (1-1), maar enkele minuten bracht Marc Verwei, die even daarvoor om een wissel had gevraagd, met zijn laatste actie de 2-1 op het bord. In de slotfase kreeg Kilian Schaap bij de bezoekers de rode kaart wegens het neerhalen van invaller Jardell Constancia die even later de eindstand op 3-1 bepaalde.

Schijf-Philippine 1-1: Op slag van rust kwamen de bezoekers met tien man te staan na rood voor linksback Amidu Tanko. Mede hierdoor was het tweede bedrijf rommelig, met weinig kansen voor beide teams. Tien minuten voor tijd kwam Schijf op voorsprong, volgens trainer Tom Nieuwelink vanuit buitenspelpositie: ,,Ik stond toevallig op één lijn, een halve meter ongeveer." In de slotminuut bracht Yannick Vanhijfte uit een vrije trap Philippine weer langszij: 1-1. ,,Achteraf ben ik blij met een punt, alleen geeft de manier waarop hieraan toch een smetje", aldus Nieuwelink na afloop.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement