Volledig scherm
Terneuzen (rood-zwart) was zaterdag te sterk voor Philippine. © Peter Nicolai

Terneuzen ruim langs Philippine in avondderby

DERDE KLASSE APHILIPPINE - De derby tussen Philippine en Terneuzen in de derde klasse A van het zondagvoetbal, die zaterdagavond al werd afgewerkt, was een prooi voor de bezoekers. Terneuzen nam voor rust een ruime marge en breidde die in de tweede helft uit: 0-4.

Het gebeurt wel vaker: derby's uit het zondagvoetbal die op zaterdagavond afgewerkt worden. De belangrijkste reden is dat een zaterdagavondwedstrijd doorgaans meer publiek trekt dan een duel op de zondagmiddag. En het waren de aanhangers van de bezoekers voor wie deze avondwedstrijd het beste begon.

Terneuzen ging namelijk met een 0-2-voorsprong de rust in. Enrico van Overmeeren maakte al vrij vroeg het openingsdoelpunt voor de ploeg van interim-trainer Eddy van der Hooft, die in John Karelse bij de bezoekers een andere interim-trainer trof. Jasper van Asten bepaalde de ruststand aan het einde van de eerste helft op 0-2.

Na de pauze ging Terneuzen vrolijk verder met scoren. Binnen zes minuten was het al 4-0. Bert den Hamer sloeg als eerste toe en maakte er in de 47ste minuut 0-3 van. De 4-0 nam Douwe de Kok in de 51ste minuut voor zijn rekening. Philippine, dat in de 64ste minuut al voor de derde keer wisselde, stelde daar maar weinig tegenover.  

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik
  PREMIUM

  Spelers Goes trokken al snel conclusie: geen klik

  GOES - Op het moment dat de naam van Ruud Pennings rond zong bij Goes waren er direct twijfels. Was hij wel de juiste persoon om Rogier Veenstra – die naar ASWH vertrok – op te volgen? De ‘zorgen’ werden geuit richting het bestuur. Toen Jurriaan van Poelje (Baronie) en Jasper de Muijnck (ex-Kozakken Boys) niet haalbaar bleken, werd de Vlissinger alsnog aangesteld. Maar hoewel Goes het hoofdtoernooi van de KNVB-beker haalde (dinsdag 29 oktober volgt het treffen met SC Cambuur), verliep de competitiestart moeizaam. De formatie behaalde vier punten uit acht duels en vindt zichzelf terug op de voorlaatste plaats in de derde divisie. Dinsdag stapte Pennings op.
 2. Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen
  PREMIUM

  Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen

  BARENDRECHT - Na iets meer dan een kwartier voetballen, keek Yarick Dorst zaterdagmiddag enigszins vertwijfeld richting het scorebord. De cijfers waren hard en veelzeggend: 0-3. Ook tegen Hoek had Barendrecht zaterdag weinig in te brengen en verloor uiteindelijk met 0-4. Voor de derdedivisionist was het de vijfde nederlaag van het seizoen, waardoor het opnieuw moet vrezen dat het degradatievoetbal gaat spelen. ,,Dit hebben we vorig seizoen helaas ook al meegemaakt’’, aldus Dorst.