Volledig scherm
Can Kiran (links) maakte zondag twee goals namens Terneuzen tegen Groen Wit. © Camile Schelstraete

Terneuzen ook sterk in nacompetitie, HVV'24 mag feesten ondanks dikke nederlaag

NACOMPETITIE 2E/3E KLASSEVLISSINGEN - Terneuzen is nog steeds in de race voor een ticket voor de tweede klasse. De ploeg van trainer Eddy van der Hooft schakelde in de nacompetitie het Bredase Groen Wit uit: 4-2. HVV’24 is klaar. Vorige week maakte de ploeg in Steenbergen een 2-0-achterstand goed en verzekerde het zich van deelname aan de nacompetitie. Daarin ging het zondag met 7-0 onderuit bij TSC.

Terneuzen-Groen Wit 4-2: Al na negen minuten stonden de Zeeuws-Vlamingen op voorsprong. Jonkie Jahrdell Constansia, die in de zomer de overstap maakt naar het naar de eerste klasse gedegradeerde Vlissingen, opende de score namens Terneuzen. Maar Groen Wit leek door een treffer in de 43ste minuut toch nog met een gelijke stand de kleedkamer in te gaan. Daar dacht Can Kiran echter anders over. Meteen na de gelijkmaker zette de spits de 2-1 op het scorebord. 

Na de pauze had Terneuzen niet lang nodig om de voorsprong verder uit te breiden. Marc Verwei maakte er drie minuten na de hervatting al 3-1 van. Daarna werd het geen moment spannend meer. Zeker toen Kiran er een kwartier voor tijd met zijn tweede van de middag 4-1 van maakte, leek de buit binnen voor de Zeeuws-Vlamingen. De Brabanders maakten er nog wel 4-2 van, maar de zege kwam niet meer in gevaar voor Terneuzen. De ploeg van Van der Hooft maakt dus nog steeds kans om het seizoen dat dramatisch begon af te sluiten met promotie naar de tweede klasse.

TSC-HVV'24 7-0: ,,Een bittere pil, maar we gaan zeker niet in zak en as zitten. Vandaag was een blamage, maar over het hele seizoen genomen hebben we opnieuw stappen gezet. We konden geen vuist maken tegen de nummer twee van de derde klasse B. Ik denk dat onze derde klasse (3A) echt een klasse zwakker is dan de klasse waarin TSC dit seizoen uitkwam. Een objectieve vaststelling en zeker geen sneer richting de andere teams”, aldus trainer Pieter Ongena na afloop.

Met een 3-0-stand halverwege was de wedstrijd feitelijk al beslist. Toch weigerden de bezoekers de handdoek al te werpen. ,,We begonnen de tweede helft met drie man achterin, hoog druk zetten en daarbij risico nemend. Iets dat vorige week nog goed uitpakte. TSC was echter té goed om opnieuw een achterstand goed te maken.” 

Om vervolgens direct een bruggetje te maken richting de toekomst: ,,Het ziet er goed uit voor volgend seizoen. De kern blijft intact en er komen enkele spelers bij. Al blijft 15 juni natuurlijk altijd een gevaarlijke datum in Nederland”, aldus de Belgische oefenmeester. De tussenstop bij de Raaijberg, waar een week eerder nog een feestje werd gevierd, bleef zondag waarschijnlijk uit. ,,Van mij mogen ze vanavond nog even lekker feesten op Vestrock. 6 augustus verwacht ik ze terug op de club.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement