Volledig scherm
Terneuzen (rood-zwart) verloor zondag van Schijf, terwijl HVV'24 (gele shirts) onderuit ging bij Victoria’03. © Camile Schelstraete

Terneuzen na zeven zeges op rij onderuit bij laagvlieger

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de derde klasse A kwam zondag een einde aan de zegereeks van Terneuzen. De Zeeuws-Vlamingen gingen met 2-0 onderuit bij Schijf. Bij Philippine debuteerde John Karelse op de bank en hij deed dat met een zege. Bij Gastel werd het 0-4.

Op een andere plek in Noord-Brabant, in Roosendaal, werd er eveneens vier keer gescoord. Dat pakte echter juist negatief uit voor een Zeeuwse ploeg. RBC, dinsdag door SSV'65 uitgeschakeld in het bekertoernooi, won met 4-0 van Clinge. HVV'24 ging met 3-1 onderuit bij Victoria'03.

Schijf-Terneuzen 2-0: Na zeven overwinningen op rij en het pakken van de tweede-periodetitel leed Terneuzen een nederlaag tegen Schijf, de nummer voorlaatst. ,,En ik vond het niet eens onverdiend voor die mannen”, zei trainer Eddy van der Hooft na afloop. ,,Wij creëerden slechts twee kansen en zij speelden opportunistisch en hadden wel zes mogelijkheden.” Uit één van die kansen maakte Dennis van Nijnatten drie minuten voor tijd de openingstreffer. De tweede treffer van Nick van Dijk viel één minuut voor affluiten.

RBC-Clinge 4-0: ,,Waar we vorige keer nog wat onterecht verloren van RBC, was het nu volkomen terecht”, vond Clinge-trainer Mario Vermeirssen. ,,RBC was top en tikte ons met hun driehoekjes en beweging op het middenveld helemaal weg, zo simpel is het.” Bij rust was het al 3-0 door doelpunten van Mujib Yaqoubi en tweemaal Levy Schotel. Na rust deed ook Quincy Schouten een duit in het zakje. Een zeer matig weekend dus voor Clinge, dat zijn concurrenten Victoria’03 en Schijf de drie punten zag pakken en nu voorlaatste staat.

Gastel-Philippine 0-4: Bij het debuut van trainer John Karelse boekte Philippine tegen middenmoter Gastel, dat twee keer op rij gewonnen had, een prima zege. Daarnaast was het voor de Zeeuws-Vlamingen ook de tweede zege op rij na het vertrek van trainer Tom Nieuwelink. De bezoekers kwamen na ruim twintig minuten op voorsprong dankzij een doelpunt van Roland van de Wege. De buitenspeler verdubbelde meteen na rust ook de score. Nadien waren ook Sebastian de Meijer en Yannick Vanhijfte nog trefzeker, waardoor het team keurig in de top vijf blijft.

Victoria’03-HVV’24 3-1: Een nederlaag die HVV’24-trainer Pieter Ongena zag aankomen, hoewel Victoria’03 al vijf wedstrijden op rij niet had gewonnen. Ongena: ,,Er zijn veel blessures en we kunnen dat niet opvangen, zeker als dan vandaag ook de wilskracht ontbreekt. Veel jongens kunnen het ook niet opbrengen om te komen trainen. Je kunt doordeweeks geen kermiskoers rijden en in het weekend een klassieker winnen”, sprak hij teleurgesteld. HVV’24 kwam nog wel op voorsprong dankzij een kopbal van Sinan Coban. De 1-1 viel vlak voor rust en na de pauze kon HVV’24 geen vuist meer maken. Ongena liet Gianni Kimvidi nog debuteren. Zijn laatste ploeg was Achaiki Patra uit Griekenland.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement