Volledig scherm
Terneuzen-verdediger Enrico van Overmeeren (midden) heerst in de lucht tijdens het met 5-1 gewonnen duel met Victoria’03. Jasper van Asten, doelman Jeremy Geensen, de bukkende Bert den Hamer en Amidu Tanko (rechts) kijken toe. © Harry Brouns

Terneuzen maakt er vijf, Philippine incasseert er vijf

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - De Zeeuwse ploegen die uitkomen in de derde klasse A presteerden zondag zeer wisselend. Zo toonde Terneuzen zich op eigen veld tegen Victoria’03 vijf maal trefzeker, goed voor een 5-1-zege en de derde positie op de ranglijst.

Philippine daarentegen zag in Oud-Gastel de tegenstander vijf maal doeltreffen, waarvan alleen al vier keer voor rust. Even verderop, in Schijf, kwam HVV'24 tegen de gelijknamige tegenstander niet verder dan een 1-1-gelijkspel. De wedstrijd tussen Zundert en Steen werd afgelast.

Terneuzen-Victoria'03 5-1: Op de dag dat de thuisploeg bekendmaakte dat David Destorme vanaf 1 januari de nieuwe trainer zal worden zat interim coach Tom Nieuwelink op de bank bij vlagen te genieten van zijn ploeg. ,,Een perfecte manier om te antwoorden op de slechte prestatie van vorige week (5-0-nederlaag bij RBC).‘’ Terneuzen kwam nog wel op achterstand via Ali Boukayouht (0-1), maar nog voor de thee maakte Nick Klaassen gelijk: 1-1. Kort na rust bracht Marc Verwei uit een strafschop de 2-1 op het bord, waarna de ploeg verder uitliep naar 5-1 door Jeremy Noa, Jasper van Asten en opnieuw Nick Klaassen.

Schijf-HVV'24 1-1: Deze wedstrijd liet weer eens zien hoe klein de verschillen in deze klasse zijn. In het veld was niet te zien dat dit een duel was tussen de nummers vier en negen van de ranglijst. De bezoekers kenden een slappe start, maar kwamen gaandeweg de eerste helft steeds beter in hun spel. Na ruim een half uur leidde dit tot de verdiende 0-1 van Bodhi van der Sijpt. HVV’24 leek hiermee 'los' en het wachten was op de 0-2. In plaats daarvan werd het echter op slag van rust min of meer onverwacht 1-1 via Sven Gesell.

SC Gastel-Philippine 5-0: ,,In de eerste helft zakten we met zijn allen door de ondergrens; echt schandalig slecht. Het ergste was dat ik dit vooraf op diverse momenten al aanvoelde komen, maar het niet gekeerd kon krijgen‘’, aldus Carlo van Grimberghe na afloop. De thuisploeg liep in deze fase uit naar 4-0 via Robin Dierks, Mathijs Nagtzaam, Sjoerd van den Eijnden en Davy Forster. ,,In de rust ben ik niet kwaad geworden, maar heb ik wel de dingen benoemd.‘’ De nederlaag kon, ondanks twee goede kansen, niet meer voorkomen worden. Robin Dierks bepaalde de eindstand op 5-0.