Terneuzen krabbelt verder op en duwt Philippine dieper in dal

DERDE KLASSE A I videoTERNEUZEN - De derby in de derde klasse A van het zondagvoetbal tussen Terneuzen en Philippine, die zaterdagavond al werd afgewerkt, is gewonnen door de thuisploeg. Het werd 2-0.

De derby tussen Terneuzen en Philippine bleef lang zonder doelpunten, maar was zeker in de eerste helft niet saai. Er waren kansen, de paal en de lat werden geraakt, maar scoren lukte vooralsnog dus niet.

Volledig scherm
Jasper van Asten (links, glijdend in duel met HVV'24) scoorde namens Terneuzen tegen zijn vorige club Philippine. © Camile Schelstraete

Pas een kwartier voor het einde van de wedstrijd werd de score opengebroken. Jasper van Asten was de gevierde man, uitgerekend hij bracht Terneuzen tegen zijn vorige club aan de leiding. Marc Verweij maakte drie minuten later ook nog eens de 2-0 voor de thuisploeg.

Zo vervolgde Terneuzen, voorafgaand aan de derby de nummer voorlaatst, de sterke reeks van voor de winterstop. Het boekte alweer de derde overwinning op rij. Philippine (vijfde) bleef juist in het dal. De derby-nederlaag betekende alweer de vierde verliespartij op rij.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoek treedt aan zonder zijn koningskoppel, dat goed is voor 34 goals
    PREMIUM

    Hoek treedt aan zonder zijn koningskop­pel, dat goed is voor 34 goals

    HOEK - Van de laatste training voor het duel met Odin’59 werd Hugo Vandenheede niet vrolijk. De trainer van Hoek zag hoe Zinho Chergui halverwege de sessie het veld afstapte, omdat hij last zei te hebben van zijn knie. Niet veel later volgde een korte mededeling van Ruben de Jager, die gebaarde dat het niet meer ging. De boodschap? ‘Trainer, ik voel mijn hamstring, ik ga naar binnen’. Vandenheede schudde met zijn hoofd en zuchtte na afloop eens diep.