Terneuzen krabbelt verder op en duwt Philippine dieper in dal

DERDE KLASSE A I videoTERNEUZEN - De derby in de derde klasse A van het zondagvoetbal tussen Terneuzen en Philippine, die zaterdagavond al werd afgewerkt, is gewonnen door de thuisploeg. Het werd 2-0.

De derby tussen Terneuzen en Philippine bleef lang zonder doelpunten, maar was zeker in de eerste helft niet saai. Er waren kansen, de paal en de lat werden geraakt, maar scoren lukte vooralsnog dus niet.

Volledig scherm
Jasper van Asten (links, glijdend in duel met HVV'24) scoorde namens Terneuzen tegen zijn vorige club Philippine. © Camile Schelstraete

Pas een kwartier voor het einde van de wedstrijd werd de score opengebroken. Jasper van Asten was de gevierde man, uitgerekend hij bracht Terneuzen tegen zijn vorige club aan de leiding. Marc Verweij maakte drie minuten later ook nog eens de 2-0 voor de thuisploeg.

Zo vervolgde Terneuzen, voorafgaand aan de derby de nummer voorlaatst, de sterke reeks van voor de winterstop. Het boekte alweer de derde overwinning op rij. Philippine (vijfde) bleef juist in het dal. De derby-nederlaag betekende alweer de vierde verliespartij op rij.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Swingend Hoek legt in Sneek beslag op tweede-periodetitel
  DERDE DIVISIE ZATERDAG/VIDEO

  Swingend Hoek legt in Sneek beslag op twee­de-periodeti­tel

  SNEEK – Dankzij een klinkende overwinning op ONS Sneek legde Hoek zaterdagmiddag beslag op de tweede-periodetitel in de derde divisie. Ruim acht maanden nadat de ploeg promoveerde vanuit de hoofdklasse, weet het dat het na het reguliere seizoen opnieuw mag strijden om promotie, deze keer naar de tweede divisie. Er is ook nog een kans dat het die play-offs niet hoeft te spelen, want na de 1-5-zege in Friesland blijft de ploeg ook nog steeds een titelkandidaat.
 2. Jonathan Constansia: Ik zweer het, ik ben echt niet de moeilijkste
  PREMIUM

  Jonathan Constansia: Ik zweer het, ik ben echt niet de moeilijk­ste

  TERNEUZEN - Tijdens de laatste training voor het duel met ONS Sneek, grijpt Jonathan Constansia donderdagavond ineens naar zijn gezicht. In een duel met Daniel Akindayini is hij geraakt door de arm van de Engelse spits, precies op zijn oog. ,,Ik was even een deel van mijn zicht kwijt’’, zegt de middenvelder tegen fysiotherapeut Ruben Deij. Zijn trainer, Hugo Vandenheede, komt polshoogte nemen. Je ziet de trainer denken: als ‘Jona’ tegen Sneek maar kan spelen. ,,Al kan ik maar door één oog wat zien; ik speel gewoon’’, is Constansia stellig.