Volledig scherm
Sebastian de Meijer (midden), hier op archiefbeeld, was zondag hoogstpersoonlijk verantwoordelijk voor de remontada van Philippine. © Camile Schelstraete

Terneuzen heeft de smaak te pakken

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de derde klasse A van het zondagvoetbal zet Terneuzen de opmars voort. De Zeeuws-Vlamingen wonnen ten koste van Victoria'03 voor de vijfde keer op rij en blijven daardoor kansrijk in de strijd om de tweede-periodetitel. In Oudenbosch werd het 0-2. Philippine zette in de slotfase tegen SAB een 0-2 achterstand om in een 3-2 zege. HVV'24 kwam tegen hekkensluiter Schijf niet verder dan 1-1.

Victoria'03-Terneuzen 0-2: De thuisploeg begon fel en kreeg in de eerste vijf minuten een paar kleine mogelijkheden. Daarna nam Terneuzen het initiatief over. De rood-zwarten domineerden op het kunstgras en kwamen via de flanken gevaarlijk door. Hoewel Terneuzen veel gevaar stichtte, bleef het lang 0-0. Met twee fraai uitgevoerde aanvallen werd het duel in Terneuzens voordeel beslist. Can Kiran tekende na voorbereidend werk van Jarno Waebeke en Marc Verwei voor 0-1. Met nog een klein kwartier te spelen schoot Waebeke na een verre uittrap van doelman Geensen op aangeven van Kiran de 0-2 binnen.

HVV-Schijf 1-1: Een teleurstellend resultaat voor de titelkandidaat uit Hulst, die al vroeg in het duel verzuimde op voorsprong te komen. Joost Boogaert zag zijn strafschop door de Brabantse doelman gestopt. Daarna was HVV'24 wel de betere ploeg, maar lukte het niet om afstand te nemen. Na een goed uur spelen kwam Schijf op voorsprong, toen balverlies aan de kant van HVV'24 werd afgestraft: 0-1. De thuisploeg kwam door een treffer van Marnicq de Regt op 1-1 en drong in het slotkwartier fel aan. Tot grote kansen leidde het overwicht echter niet.

Philippine-SAB 3-2: Een wedstrijd met twee gezichten, waarin Philippine in een sterk laatste kwartier voor het eerst sinds 18 november 2018 tot winst kwam. Voor de rust gingen beide ploegen gelijk op, maar werd er niet gescoord. SAB kwam een kwartier na rust door twee snel op elkaar volgende treffers op 0-2. Philippine gooide daarna alles op de aanval en kreeg loon naar werken. Rosario Taalman mikte op de buitenkant paal, maar Sebastian de Meijer zorgde met een hattrick in het laatste kwartier voor lachende gezichten in Philippine.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Swingend Hoek legt in Sneek beslag op tweede-periodetitel
  DERDE DIVISIE ZATERDAG/VIDEO

  Swingend Hoek legt in Sneek beslag op twee­de-periodeti­tel

  SNEEK – Dankzij een klinkende overwinning op ONS Sneek legde Hoek zaterdagmiddag beslag op de tweede-periodetitel in de derde divisie. Ruim acht maanden nadat de ploeg promoveerde vanuit de hoofdklasse, weet het dat het na het reguliere seizoen opnieuw mag strijden om promotie, deze keer naar de tweede divisie. Er is ook nog een kans dat het die play-offs niet hoeft te spelen, want na de 1-5-zege in Friesland blijft de ploeg ook nog steeds een titelkandidaat.
 2. Jonathan Constansia: Ik zweer het, ik ben echt niet de moeilijkste
  PREMIUM

  Jonathan Constansia: Ik zweer het, ik ben echt niet de moeilijk­ste

  TERNEUZEN - Tijdens de laatste training voor het duel met ONS Sneek, grijpt Jonathan Constansia donderdagavond ineens naar zijn gezicht. In een duel met Daniel Akindayini is hij geraakt door de arm van de Engelse spits, precies op zijn oog. ,,Ik was even een deel van mijn zicht kwijt’’, zegt de middenvelder tegen fysiotherapeut Ruben Deij. Zijn trainer, Hugo Vandenheede, komt polshoogte nemen. Je ziet de trainer denken: als ‘Jona’ tegen Sneek maar kan spelen. ,,Al kan ik maar door één oog wat zien; ik speel gewoon’’, is Constansia stellig.