Volledig scherm
Marc Verwei (rechts) opende zondag de score voor Terneuzen bij VVR. © Peter Nicolai

Terneuzen gaat na weer een ruime zege ongeslagen aan de leiding

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de derde klasse A van het zondagvoetbal kwam alleen Terneuzen tot winst. In Rijsbergen werd met 1-5 van VVR gewonnen, waardoor de rood-zwarten met de maximale score uit twee duels met Victoria'03 aan kop gaan. Victoria zette na de rust bij HVV'24 een 1-0-achterstand om in een ruime zege: 1-4. Steen pakte door een 1-1 gelijkspel het eerste punt. Philippine verloor op eigen veld met 2-3 van DSE en sluit met HVV'24 zonder punten de rij.

VVR-Terneuzen 1-5: Na de 4-0-zege op Steenbergen weer een ruime zege van Terneuzen, dat voetballend meer in huis had, maar een fysiek sterk VVR trof. De Zeeuws-Vlamingen sloegen op slag van rust twee keer toe. Marc Verwei tekende op fraaie wijze voor 0-1, Ivo Verstraeten tilde de stand met een wereldgoal naar 0-2. Terneuzen begon na de rust sterk, trof de paal, maar was daarna een kwartier de draad kwijt. VVR kwam op 1-2 en drong aan. De 1-3 van Amidu Tanko, halverwege de tweede helft, kwam dan ook als een bevrijding. Jeremie Noa en Ivo Verstraeten bepaalden de eindstand op 1-5. Verstraeten miste daarna nog van elf meter.

Steen-Hoeven 1-1: Het eerste punt voor debutant Steen, maar na afloop overheerste toch een teleurstellend gevoel. ,,Ik heb de jongens een compliment gegeven’’, zei trainer Marco van Vlierberghe. ,,We hebben een heel goede partij gespeeld, nagenoeg niks weg gegeven en kansen gecreëerd. We zijn van de nul af, maar het geluk zit ins niet mee.'' Ricardo van Trappen zette Steen voor de rust op 1-0. Daarna werd Steen volgens de trainer een zuivere strafschop onthouden. Bovendien werden twee grote kansen gemist. In de tweede helft kreeg Steen drie opgelegde kansen, maar ook die werden niet benut. ,,Hij wou er gewoon niet in’', zei Van Vlierberghe. Een misverstand in de Steen-gelederen werd door Hoeven wel afgestraft: 1-1.

HVV'24-Victoria'03 1-4: De Brabanders keken bij rust tegen een 1-0 achterstand aan. Na de rust werd Victoria'03 echter geen strobreed in de weg gelegd om naar een ruime zege uit te lopen. HVV'24 voetbalde in de eerste helft over de grond en was bij vlagen beter. Ibrahim Eryürük zette de thuisploeg uit een strafschop op 1-0. In de tweede helft was HVV'24 het spoor bijster. ,,We kwamen in elke linie tekort‘’, zei Pieter Ongena. De trainer zei dat zijn ploeg geen recht had op zelfs maar een punt. ,,Victoria'03 was gewoon beter, omdat wij net als vorige week vergaten ons hoofd te gebruiken. We hebben werk om de boel op de rails te krijgen.‘’

Philippine-DSE 2-3: Een ongelukkige nederlaag voor Philippine, dat vooral in de beginfase heel goed voetbalde, maar verzuimde kansen te benutten. Halverwege de eerste helft kwam DSE gemakkelijk op 0-1, toen Jim van Vlierberghe uit gleed. Daarna had de thuisploeg het even lastiger. De 0-2 speelde het compact spelend en op de counter loerend DSE in de kaart. De 1-2 van Sebastian de Meijer, op slag van rust na een actie van Jos Westerhout, bood perspectief. ,,Ik was heel tevreden over ons spel'', zei Carlo van Grimberghe. De trainer zag DSE met een uitval de marge vergroten naar 1-3. Yannick Wijnacker tekende voor 2-3. Daarna kregen Tiamo Roose en Sebastian de Meijer nog kansen, maar gescoord werd er niet meer.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement