Swingend Hoek legt in Sneek beslag op tweede-periodetitel

DERDE DIVISIE ZATERDAG/VIDEOSNEEK – Dankzij een klinkende overwinning op ONS Sneek legde Hoek zaterdagmiddag beslag op de tweede-periodetitel in de derde divisie. Ruim acht maanden nadat de ploeg promoveerde vanuit de hoofdklasse, weet het dat het na het reguliere seizoen opnieuw mag strijden om promotie, deze keer naar de tweede divisie. Er is ook nog een kans dat het die play-offs niet hoeft te spelen, want na de 1-5-zege in Friesland blijft de ploeg ook nog steeds een titelkandidaat.

In Sneek ging Hoek flitsend van start. Rik Impens en Jonathan Constansia combineerden in de eerste minuut aan de rechterkant, Constansia snelde langs zijn man en bediende Kyle Doesburg aan de eerste paal (0-1). Vijf minuten later had Doesburg zijn tweede van de middag – en zijn achttiende van het seizoen – al achter zijn naam staan. Rik Impens werd neergelegd door doelman Barry Ditewig, Doesburg benutte de strafschop: 0-2.

Hoek was heer en meester op het kunstgrasveld in Sneek en maakte na 21 minuten ook de derde treffer. Rik Impens zocht naar een medespeler, besloot vervolgens alleen te gaan, deelde een panna uit en stiftte de bal vervolgens vanaf de rand van het strafschopgebied weergaloos in de verre hoek (0-3). In de slotfase van de eerste helft wist Sneek de eerste kansen te creëren, maar doelman Jordi de Jonghe hield zijn doel schoon. Bij één van de reddingen raakte De Jonghe wel geblesseerd.

Volledig scherm
De spelers van Hoek vieren de snelle 0-1 van spits Kyle Doesburg in het duel met ONS Sneek. © Danny Ploegaert/Orange Pictures

De keeper probeerde het nog na rust, maar moest zich vijf minuten in de tweede helft laten wisselen. Het betekende het debuut van Rick Ottjes, de doelman van het tweede elftal die op de bank de geblesseerde Vin Vercouteren verving. Ottjes moest de bal na 57 minuten uit het net halen, toen invaller Tom Arissen hard raak schoot (1-3). Even leek het erop alsof Sneek terug in de wedstrijd zou kunnen komen, maar Hoek pakte de draad snel weer op.

Een strakke voorzet van Ruben de Jager werd door iedereen gemist, waarna Sneek-verdediger Serge Fatima de bal in eigen doel gleed (1-4). Kort daarna was ook Gianni Tiebosch trefzeker. Hij werd aangespeeld door Reguillo Vandepitte, nam de bal mee en schoot hard raak (1-5). Daarmee was het duel definitief beslist en wist Hoek dat het de periodetitel op zak had.

ONS Sneek-Hoek 1-5 (0-3). 1. Kyle Doesburg 0-1, 6. Kyle Doesburg 0-2 (strafschop), 21. Rik Impens 0-3, 57. Tom Arissen 1-3, 59. Serge Fatima 1-4 (eigen doelpunt), 63. Gianni Tiebosch 1-5. Scheidsrechter: D. Schaper (Dokkum). Gele kaart: Ale de Boer (ONS Sneek). Aantal toeschouwers: 200.

ONS Sneek: Barry Ditewig; Serge Fatima, Nick Kuipers, Nick Burger, Ale de Boer; Michael Lanting (46. Tom Arissen), Jelle de Graaf, Denzel Prijor; Martijn Barto (46. Gendridge Prijor), Yumé Ramos en Curty Gonzales.

Hoek: Jordi de Jonghe (51. Rick Ottjes); Lionel Fitsch, Gert-Jan van Leiden, Kim van den Bergh, Karim Bannani; Rik Impens, Reguillo Vandepitte, Jonathan Constansia (71. Sven Mbikulu); Ruben de Jager, Kyle Doesburg (81. Levi Mombarg) en Gianni Tiebosch.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement