Volledig scherm
Steen-trainer Carlo van Grimberghe. © Camile Schelstraete

Steen wint eenvoudig van hekkensluiter

VIERDE KLASSE ADe wind zette een streep door vijf van de zeven duels in de vierde klasse A van het zondagvoetbal. De bal rolde wel bij Biervliet-Groede (0-2) en Steen-Vogelwaarde (3-0).

In de wedstrijd tussen koploper Steen en hekkensluiter Vogelwaarde kenden de bezoekers vanaf de aftrap wel heel kort balbezit. Michael van Mol profiteerde en bracht na zo'n dertig seconden al de 1-0 op het bord. Hiermee was het gedaan wat betreft de scoringsdrift in de eerste helft, al kwam ook Vogelwaarde in deze fase enkele keren dreigend voor het doel van de thuisploeg.

Kort na het begin van de tweede helft zette Van Mol met een fraaie steekbal Armand Wauters alleen voor de doelman. Deze keerde de eerste inzet, maar was kansloos in de rebound: 2-0. Trainer Marc de Kunder van het al weken met personeelsproblemen kampende Vogelwaarde riep zijn spelers hierna op om ,,in de positie te blijven spelen om zo de uitslag niet te groot te laten worden”. Dit lukte vrij aardig, want pas een kwartier voor tijd liep Steen verder uit naar 3-0 via een door Marvin de Beule benutte strafschop: 3-0.

Na afloop toonde trainer Carlo van Grimberghe zich tevreden met de driepunter. ,,De wind was inderdaad vooral voor rust hard, maar die omstandigheden zijn voor allemaal gelijk. Belangrijk is dat we die punten nu al gepakt hebben; de rest moet ze nog maar zien te halen." Steen blijft koploper in de vierde klasse A, op zes punten gevolgd door Hontenisse met één wedstrijd minder. Breskens en Oostburg volgen met nog twee duels tegoed op zeven punten van de koploper.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement