Volledig scherm
Koewacht-coach Serge Martinu. © RKVV Koewacht

Steen en Oostburg profiteren van stunt van Koewacht

VIERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de vierde klasse A van het zondagvoetbal keren de kansen in de titelstrijd ongeveer elk weekeinde. Zo verloor Hontenisse, dat vorige week door het verlies van Steen goede zaken deed, zondag op eigen veld met 0-1 van Koewacht. 

Voor de ploeg van Serge Martinu was deze zege zeker geen overbodige luxe, omdat de ploegen onderaan de ranglijst zich ook roeren. Zo won Biervliet, voorlaatste op de ranglijst, met 2-1 van WVV'67 en pakte hekkensluiter Vogelwaarde met tien man een punt in Breskens. 

Koploper Steen herpakte zich met een 2-0-zege op IJzendijke, terwijl Oostburg met een 6-1-overwinning op Hulsterloo de tweede plaats overnam van Hontenisse. Groede verloor met 3-1 bij Odio, terwijl RIA W thuis tegen Meto ook al geen punten wist te pakken.


Odio-Groede 3-1: ,,Weer geen punten in Brabant. We gaven voor rust totaal niet thuis en hadden binnen tien minuten al met 3-0 achter kunnen staan", aldus trainer André de Nooijer. Dit gebeurde niet. Sterker nog: het was Groede dat via Bart van den Hemel de score opende: 0-1. Tegen de rust herstelde Odio binnen enkele minuten de schade via Mitchell Elenbaas, een eigen doelpunt en Luke de Dooij: 3-1. In de tweede helft tapte Groede uit een ander vaatje, maar meer dan de complimenten van de trainer leverde dit niet op.

Hontenisse-Koewacht 0-1: ,,Als je zelf verzuimt te scoren, zul je altijd zien dat de tegenstander er wel eentje maakt.” Een soort Cruijffiaanse uitspraak van Marco van Vlierberghe. Hij zag hoe zijn spelers tot vijf keer toe oog in oog met doelman Jelle Bonte kwamen, die telkens als winnaar uit deze duels kwam. Tien minuten voor tijd kwam de bal via een uitval voor de voeten van Ruud Martens, die een verdediger uitkapte en fraai in de korte hoek binnen schoot: 0-1. ,,Een tegenvaller. Afwachten hoe de groep dit weer oppakt", aldus de verliezende coach.

Breskens-Vogelwaarde 0-0: Geen beste wedstrijd van de thuisploeg, volgens trainer Bart Corstanje. Hij zag hoe Breskens al na een kwartier in een overtalsituatie kwam na een rode kaart voor een speler van de bezoekers. ,,Wij waren veel aan de bal en hebben zo'n acht kansen onbenut gelaten. Verder werden er ook nog twee doelpunten van Jan van den Broecke afgekeurd wegens buitenspel.‘’
Tegen het einde ging Breskens steeds meer risico's nemen en kreeg ook Vogelwaarde nog enkele mogelijkheden. Het scorebord hoefde vandaag echter niet bediend te worden: 0-0.

Biervliet-WVV'67 2-1: De score werd al vroeg in de wedstrijd geopend door Ben Ongenae: 1-0. Kort voor rust verzuimde Nick Hoogstraate deze voorsprong namens een sterker Biervliet te verdubbelen. Mede hierdoor kon een na rust aandringend WVV'67 na de thee langszij komen via Thijs de Ron: 1-1. Vrijwel vanaf de aftrap kwam de thuisploeg opnieuw op voorsprong via de 17-jarige Maarten Thomaes, die vorige week ook al met zijn treffer Biervliet een punt bezorgde: 2-1. Vandaag werden dit er drie. ,,Een terechte overwinning‘’, volgens trainer Mario de Fouw.

Hulsterloo-Oostburg 1-6: ,,Een geflatteerde nederlaag", aldus Stefano de Vos van Hulsterloo. ,,Wij waren voor rust beter, maar Oostburg maakte via een counter de 0-1. Kort na rust werd het 0-2 vanuit buitenspelpositie, iets waarvoor ik ook vlagde. Het doelpunt werd echter goedgekeurd en bij ons zag je de kopjes gaan hangen." Mede hierdoor liep de score op naar een half dozijn voor de bezoekers via Quinten de Muer, Jochem van der Meulen, Timo Bertens (2), Arjen Versluijs en Ruben van der Meulen. De tegentreffer was van Willem Cleys: 1-6.

Steen-IJzendijke 2-0: ,,Het is belangrijk dat wij ons hersteld hebben van de nederlaag van vorige week bij WVV'67", zo luidde de reactie van Carlo van Grimberghe. Hij zag hoe Steen, na eerder enkele goede mogelijkheden onbenut te hebben gelaten, in de 30ste minuut de score opende via Marvin de Beule vanaf de stip: 1-0. Kort na de thee waren er twee grote mogelijkheden de voorsprong te verdubbelen, maar het duurde tot halverwege de tweede helft totdat Ricardo van Trappen de 2-0 op het bord bracht. Hierna speelde de thuisploeg de wedstrijd zakelijk uit.

RIA W-Meto 1-5: Jeroen van den Broeke zag hoe zijn ploeg een aardige start kende, maar wel met 0-2 op achterstand werd gezet. ,,Er was nog een goede kans voor Mike de Sonneville op de 1-2, maar hierna zakten we als een plumpudding in elkaar.‘’ De 0-1 werd aangetekend door Jens Hermans, waarna de overige vier treffers van Meto, keurig verdeeld over twee helften, werden verzorgd door Joey van Hooijdonk. Bij een 0-5-stand deed RIA W. nog wat terug via Karim Abdelli: 1-5 de eindstand.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement