FC Axel (blauw) won zaterdag van Oostkapelle/Domburg
Volledig scherm
FC Axel (blauw) won zaterdag van Oostkapelle/Domburg © Camile Schelstraete

Staartploegen roeren zich in de tweede klasse E

TWEEDE KLASSE EVLISSINGEN - In de tweede klasse E lieten Walcheren, FC Axel, DBGC en Hellevoetsluis zich niet ongemoeid. De eerste drie ploegen wonnen en ‘Hellevoet’ hield Bruse Boys op een 1-1-gelijkspel. 

Koploper Nieuwenhoorn beleefde weer een prima speelronde. Zelf won de ploeg met 5-0 bij Arnemuiden en door puntenverlies van Serooskerke (2-1 verlies bij De Meeuwen) en Oostkapelle/Domburg (0-1 tegen FC Axel) is de voorsprong opgelopen tot zes punten op Seroos. Yerseke won met 2-0 bij Arendskerke.

Arnemuiden-Nieuwenhoorn 0-5: Na twee Zeeuwse zeperds op rij tapte Nieuwenhoorn tegen Arnemuiden uit een ander vaatje. Na een kwartier spelen kopte Dimitri Gomes Almeida de 0-1 binnen en een eigen goal van Collin van Koeveringe leidde in de 33ste minuut al tot de 0-2. Arnemuiden kon het Nieuwenhoorn niet moeilijk maken en moest toezien hoe de uitploeg in de tweede helft nog drie keer doel trof. Brandon Nooitmeer maakte er 0-3 van en in de blessuretijd kreeg de score door doelpunten van Tom Sleeuwenhoek en Jeffrey Burger nog een hoog aanzien.

Walcheren-SSV’65 1-0: Erwin van der Linden kreeg namens SSV’65 in de eerste helft de grootste kans om de score open te breken, maar de SSV-aanvaller zag zijn strafschop gepakt worden door Walcheren-keeper Robin Struik. De Goese ploeg kon in de 67ste minuut, na twee keer geel voor Dennis Dorssers, met tien man verder. Walcheren ging op jacht naar de zege en vond die ook. In de 73ste minuut kwam Jordy Fiktorie vanaf links vrij en hij schoot de bal tussen de benen van keeper Luuk van Gilst door in de goal. SSV’65 trachtte daarna nog wel de gelijkmaker te forceren, maar de eerste seizoenszege van Walcheren werd niet meer voorkomen.

Hellevoetsluis-Bruse Boys 1-1: De eerste helft had Hellevoetsluis licht de overhand, maar waren er kansen over en weer. In de 34ste minuut kwam de thuisploeg via Wouter Besters aan de 1-0-voorsprong. De tweede helft leverde een ander spelbeeld op, want toen was de Duivelandse ploeg de bovenliggende partij. Na een terugspeelbal op de keeper van Hellevoetsluis door een eigen speler kreeg Bruse Boys in de 73ste minuut een indirecte vrije trap op vijf meter van de goal. Johan Vroegindeweij bezorgde zijn ploeg de gelijkmaker. Hellevoetsluis eindigde het duel, na een rode kaart voor Victor Hartog, met tien man.

Oostkapelle/Domburg-FC Axel 0-1: ,,Het was een teleurstellende middag voor ons’', concludeerde assistent-trainer Reiner Wondergem namens de thuisploeg. Oostkapelle/Domburg kreeg een aantal honderdprocent kansen die onbenut bleven. Ook FC Axel, dat in de 29ste minuut een strafschop van Michael Christina gestopt zag worden door keeper Dion Aerssens, miste een grote mogelijkheid. Op slag van rust kwam FC Axel alsnog aan de 0-1 toen Urmelon Martis vanaf twintig meter raak schoot. De tweede helft verliep frustrerend voor de thuisploeg. In de 71ste minuut kreeg Maarten Hazelaar zijn tweede gele kaart en in ondertal kon de fusieclub de door FC Axel geparkeerde bus niet meer aan de kant schuiven.

’s-Heer Arendskerke-Yerseke 0-2: Op een lastig bespeelbaar veld kwam Yerseke goed uit de startblokken. Binnen 23 minuten stond de eindstand al op het bord. Met Frans Wondergem, normaliter keeper van het derde elftal maar wegens vakanties en blessures opgeroepen, op de goal kwam Yerseke na achttien minuten op 0-1. Na een corner van Yerseke zat keeper Eljo Dooge mis en werkte Jorn Lindenberg de 0-1 binnen. Vijf minuten later liep Eys Murre een strakke voorzet van Urvin van Hekelen binnen. Bij Arendskerke viel Michel Harinck voor rust al met een hamstringblessure uit. Zijn ploeg speelde na rust wel wat beter, maar de aansluitingstreffer bleef uit. Rick Kramer miste namens Yerseke nog een grote kans op de 0-3.

De Meeuwen-Serooskerke 2-1: Een gelukkige zege voor De Meeuwen, want Serooskerke was een groot deel van het duel de bovenliggende partij. Menno de Nooijer zette De Meeuwen, na een prachtige aanval waarbij Yannick van de Woestijne en Yannick Melis betrokken waren, op 1-0. Na een fout van Stijn Luteijn op Alex Jobse kreeg Serooskerke in de 33ste minuut een strafschop. Jobse zorgde zelf voor de 1-1. Na de pauze maakte Serooskerke de meeste aanspraak op de drie punten, maar kwam de ploeg er bekaaid vanaf. In de 87ste minuut kopte Serooskerke-speler Jasper Wilderom de bal in eigen doel waardoor de nederlaag een feit werd.

DBGC-MZC’11 1-0: ,,Het was vooral hard werken van twee kanten’’, sprak René van den Berg namens DBGC. Joran Maliepaard werd de gevierde man bij de ploeg uit Oude Tonge want hij schoot na tien minuten van afstand de 1-0 binnen. Het betekende de eerste treffer voor Maliepaard sinds zijn overgang van Vlissingen naar DBGC. De tweede helft had MZC’11 het betere van het spel, maar het werd vooral een slijtageslag op het middenveld. Scheidsrechter Felix, die over en weer kwistig met kaarten strooide, stuurde in de 87ste minuut DBGC-speler Bas Mackloet nog met direct rood van het veld. 

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’