Volledig scherm
SPS (rode shirts) is nog altijd koploper in de vierde klasse B. © Foto Gino van Outheusden / Pix4Profs

SPS blijft koploper na zege op voorhoedeloos Apollo'69

VIERDE KLASSE BVLISSINGEN - Koploper SPS boekte in de vierde klasse B een 1-4-overwinning bij Apollo’69 en is nog steeds ongeslagen. Naaste achtervolger DwO’15 versloeg Smerdiek met 2-4. Kruiningen won met 6-1 van Wemeldinge en Stavenisse pakte drie punten door met 2-5 van Hansweertse Boys te winnen. Rillandia won nipt met 1-0 van Hoedekenskerke/Kwadendamme en de wedstrijd Waarde-Wolfaartsdijk eindigde in een 1-1-gelijkspel.

Apollo’69-SPS 1-4: De ploeg van Jordy Heikens miste de gehele voorhoede en had het lastig tegen SPS. De bezoekers waren aan het begin duidelijk de betere ploeg en René de Groen opende de score. Ramon Voshol verdubbelde de tussenstand naar 0-2 en er leek geen vuiltje aan de lucht. Toen mikte Jelle Goeree de bal met een heerlijk stiftje via de onderkant van de lat in het doel en herpakte een hardwerkend Apollo’69 zich. Maar na de intikker van Maurice Lindhout pakte SPS het weer op en bepaalde Marnix van der Slikke uit de kluts de eindstand op 1-4.

Kruiningen-Wemeldinge 6-1: Al binnen tien minuten was de wedstrijd gespeeld, want toen stond de thuisploeg al met 2-0 voor. Mark Deprez draaide een corner rechtstreeks in het doel en Lars Steendijk mikte de tweede treffer voor Kruiningen in de goal. Na de pauze werd Wemeldinge bij vlagen weggetikt door de formatie van Thomas de Ridder. Steffan van Houte zorgde voor de 3-0 en Myron Sinke maakte twee doelpunten waardoor de tussenstand op 5-0 kwam. Maarten Pilon redde de spreekwoordelijke eer door de 5-1 te maken. Het slotakkoord kwam van Ad Lokerse, met een halve omhaal schoot hij het halve dozijn treffers vol voor Kruiningen.

Rillandia-Hoedekenskerke/Kwadendamme 1-0: Een gelijkspel in deze wedstrijd was terecht geweest, maar het zat een keertje mee voor de ploeg van Edwin in de Weij. Rillandia en Hoedekenskerke/Kwadendamme waren aan elkaar gewaagd. Voor rust raakte de thuisploeg een keertje de lat en na de pauze ook. Het enige doelpunt kwam vanaf de strafschopstip en werd gemaakt door Robin van Bavel. De bezoekers probeerden het uit de tweede lijn en die schoten waren gevaarlijk. Het aluminium werd nog een keer geraakt door Hoedekenskerke/Kwadendamme.

Smerdiek-DwO’15 2-4: De wedstrijd ging gelijk op en het was een enerverende pot met alles erop en eraan. Thijs van Zanten opende de score voor Smerdiek en Joel Danielse trok op slag van rust de stand weer in evenwicht. Reinier Flikweert mikte de 2-1 in het doel, maar twee minuten later stond het alweer 2-2 door een doelpunt van Kai Dekkers. Toen kreeg Smerdiek een strafschop maar doelman Rob de Baar stopte de inzet van Niels Lindhout. Ook DwO’15 kreeg een strafschop. Shane Cogels moest er na een overtreding met rood vanaf (twee keer geel) en Jeroen Boer ging achter de bal staan. Zijn inzet werd door Jerold Langerman gepakt. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers op voorsprong doordat Danielse raak schoot. DwO’15 kreeg veel ruimte en Dekkers gooide de wedstrijd definitief in het slot.

Hansweertse Boys-Stavenisse 2-5: Een wedstrijd met twee gezichten, want voor de pauze was de thuisploeg de betere. Eric de Rijke kopte Stavenisse dan wel op voorsprong, maar Steven Fitsch kopte de gelijkmaker in het doel. Diezelfde Fitsch zorgde ook voor de 2-1. Hansweertse Boys kwam slecht uit de kleedkamer en Stavenisse niet. Die voetbalden goed en Jos van der Jagt schoot een strafschop raak. Na een goede aanval zette Adriaan Jansen de bezoekers op voorsprong. Davey van Antwerpen kreeg niet veel later en zo moest Hansweertse Boys met tien man verder. Jansen profiteerde van een communicatiefoutje en hij maakte ook nog zijn derde van de middag. De thuisploeg eindigde de wedstrijd met negen, want Thijs den Boer stopte foutief een doorgebroken speler en kon ook gaan douchen.

Waarde-Wolfaartsdijk 1-1: De kansen waren in het voordeel van de thuisploeg, maar de bal wilde er niet in. Aan de andere kant kreeg Wolfaartsdijk een kans en die werd door Tijmen van der Baan benut. Nog voor de pauze werd die achterstand goed gemaakt, want Jordy Steketee schoot een vrije trap in de kruising. ‘’De eindstand is geen goede weergave van het wedstrijdbeeld. Wij waren beter en kregen de kansen. Alleen het is nu nog de kunst om ze er ook in te schieten’', zo zei Bram Kot van Waarde na afloop.

  1. Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek
    DERDE DIVISIE | VIDEO

    Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek

    HOEK – Een opnieuw bijzonder zwakke eerste helft leverde Hoek zaterdagmiddag de vijfde nederlaag van het seizoen op. In het duel met koploper Sparta Nijkerk keek de ploeg van Lieven Gevaert na zes minuten al tegen een 0-2-achterstand aan, halverwege stond het 0-3. Een snelle treffer na rust (1-3) pompte weer hoop in de Hoekse harten, Rik Impens zorgde na een uur voor 2-3 maar het laatste woord was voor de lijstaanvoerder: 2-4.