Volledig scherm
Kruiningen (zwart-geel) ging onderuit in het eerste bekerduel. © Johan Van Der Heijden

Sportparkwissel pakt slecht uit voor Kruiningen in bekertoernooi

VLISSINGEN - Kruiningen zou het bekerduel met Alliance aanvankelijk op het eigen sportpark afwerken, maar de wedstrijd werd verplaatst naar Roosendaal, waar Alliance vandaan komt. Op Brabantse bodem slaagden de Zeeuwen er niet in te winnen: 5-2. Waarde pakte wel een zege. De derby tegen Wemeldinge eindigde in 2-4.

Poule 2-36: Alliance-Kruiningen 5-2: De wedstrijd werd in Roosendaal gespeeld vanwege een open dag van de jubilerende brandweer in Kruiningen. In het eerste kwartier was Kruiningen nog de bovenliggende partij, met een vroeg doelpunt van Stef Dane als beloning. Al voor de rust bogen de Roosendalers de achterstand om in een 3-1-voorsprong. Ook in het tweede bedrijf domineerde het naar het zaterdagvoetbal overgestapte Alliance, hoewel Steffan van Houte bij een 4-1-achterstand nog wel tegen wist te scoren.

Wemeldinge-Waarde 2-4: Tot twee keer toe wist de thuisclub een opgelopen achterstand te neutraliseren. In de slotfase trok Waarde met twee treffers van Alfred Biro de zege alsnog naar zich toe.

Poule 2-41. Halsteren-Stavenisse 9-2: Bij de kersverse derdeklasser Halsteren kwam Stavenisse er niet aan te pas. De Brabanders, vorig seizoen nog tegenstander in de competitie, liepen al voor rust uit naar een 7-1-voorsprong. Adriaan Janssen zorgde voor het tegendoelpunt. In de tweede helft nam Halsteren gas terug, zodat de rood-gelen de schade enigszins konden beperken. Janssen zorgde voor de 8-2. Het laatste woord was voor Roy van Gils, de Halsterse vleugelspits die vier keer het net vond.

Poule 2-46. Smerdiek-SPS 1-2: De Thoolse derby werd vanwege de slechte conditie van de velden op Haestinge verplaatst naar Woensdrecht. Derdeklasser Smerdiek domineerde, zonder dat het de kansen benutte. Bij een uitval sloeg Jelmer Flikweert toe: 0-1. In de tweede helft leek de ploeg van Bram Kot alsnog orde op zaken te stellen. Dennis Moerland kopte op aangeven van Sander Vroegop de 1-1 binnen. Tien minuten voor het einde was de op het oude nest teruggekeerde Ramon Voshol het goudhaantje van SPS. Voshol koos op het goede moment de diepte en zorgde voor de verrassende 1-2. Voor de nieuwe SPS-trainer Anton Verweij was de zege een lekkere binnenkomer. ,,Al was Smerdiek veel dominanter. We zijn een paar keer door het oog van de naald gekropen.’’ Bram Kot moest zich neerleggen bij het verlies tegen de erfvijand. ,,We hebben teveel kansen nodig, dat was ook vorig seizoen het euvel.’’

Poule 2-59.Cadzand-Philippine 0-11: De wedstrijd werd vanwege de veldenproblematiek in Groede gespeeld. Bij rust was het oppermachtige Philippine al uitgelopen naar 0-7. Rosario Taalman scoorde in totaal vijf keer, waaronder een loepzuivere hattrick.

Poule 2-64. Luctor Heinkenszand-Terneuzen 2-2: De thuisclub gaf de doelpunten gemakkelijk weg. Jeremy Noah profiteerde tot tweemaal toe. Op aangeven van Barry Olierhoek bracht Joeri Simonse de stand op 1-1. Door een eigen doelpunt van Terneuzen wist de Bevelandse ploeg uiteindelijk nog een punt te redden. Een terechte uitslag.

Poule 2-67. Jong Ambon-FC De Westhoek: Vanwege de gesteldheid van de velden verzet naar komende dinsdagavond.

VCK-Biervliet 2-0: Jesper Harinck was de scherprechter namens VCK, met treffers zowel voor als na de rust. De 2-0 was nog een magere afspiegeling van de kansenverhouding. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement