Sparta/JVOZ (rood-wit) gaat als koploper de topper tegen IJzendijke in.
Volledig scherm
Sparta/JVOZ (rood-wit) gaat als koploper de topper tegen IJzendijke in. © Peter Nicolai

Sparta/JVOZ draait de rollen om en gaat als koploper van start in topper

VLISSINGEN - In de eerste klasse A van het vrouwenvoetbal zijn de omgedraaid. De wedstrijd van koploper IJzendijke tegen CSW werd afgelast, maar Sparta/JVOZ kwam wel in actie. De nieuwe nummer één won betrekkelijk eenvoudig met 0-6 bij SC ’t Gooi en begint volgende week met een punt voorsprong aan de topper tegen de Zeeuws-Vlamingen.

Voor de pauze maakte de combinatieploeg het zichzelf in Hilversum lastig, door de gecreëerde kansen niet af te maken. Toch werd het 0-1. Lieve van Vliet bediende Lisanne Lockefeer en zij zorgde voor een meer dan terechte voorsprong. SC ’t Gooi kwam amper over de middenlijn en Sparta/JVOZ voerde in de pauze wat positionele veranderingen door en daarna ging het hard. 

Na een mooie crossbal van Van Vliet kwam Fleur Mol in balbezit en zij maakte de 0-2. Veerle van Spijk mikte kort daarna ook de derde treffer in het vijandige doel. Door een hard schot van Anna Veldhuizen werd het 0-4 en zij kopte ook de 0-5 raak, door een voorzet van wederom Van Vliet op waarde te schatten. Sparta/JVOZ kreeg ook nog een strafschop en die werd verzilverd door Van Vliet. 

,,We gaan de wedstrijd van volgende week tegen IJzendijke met vertrouwen tegemoet en we behandelen die wedstrijd als alle andere. Maar het is natuurlijk wel lekker om nu bovenaan te staan, hoewel IJzendijke een wedstrijd minder heeft gespeeld’’, aldus elftalleidster Jonneke Schuurbiers van Sparta/JVOZ.

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’