Volledig scherm
Zeelandia Middelburg-trainer Salim Ben Sellam dirigeert zijn ploeg naar voren. © Stefan Maas

Soethout redt op de valreep een punt voor Zeelandia Middelburg

MIDDELBURG - In de tweede klasse E van het zondagvoetbal vochten nummer vijf Zeelandia Middelburg en runner-up Cluzona een verbeten strijd uit. De thuisploeg knokte zich twee keer terug na een achterstand: 2-2.

De laatste treffer viel pas in blessuretijd. Verdediger Jorn Soethout maakte de beslissende 2-2. Echt blij was de ploeg van trainer Salim Ben Sellam niet met het gelijkspel. De groen-witten konden echter alleen zichzelf iets verwijten.

Na 35 minuten spelen greep Cluzona de leiding via Jeroen Hack (0-1), omdat Zeelandia Middelburg faalde in de opbouw. Voor de pauze wisten de gastheren die achterstand niet om te buigen. Dertien minuten na rust wist Zeelandia Middelburg het net wél te vinden. Pepijn Struijk bediende Geraldi Geerman op maat, waarna laatstgenoemde de bal in één keer op zijn pantoffel nam en doel trof (1-1). Een juweel van een treffer, maar Geerman moest twee minuten later zijn plek afstaan aan Nigel Lord.

De sfeer in het veld werd steeds grimmiger. Soethout kreeg een schoen in zijn gezicht, Struijk een arm. Aan de andere kant deelde Dylan da Silva Gomes uit. Scheidsrechter Brummer riep enkele spelers bij zich. ,,Voetballen, kom op!‘’ De thuisploeg ging op jacht naar meer, maar kreeg tien minuten voor tijd het deksel op de neus. Wesley Smits bleef oog in oog met Matthew Lentink koel en schoof de bal in de linker benedenhoek (1-2).

Ben Sellam schreeuwde en dirigeerde zijn manschappen naar voren. Het resulteerde in een flink aantal kansen. Zo schoot Struijk een afgeslagen corner over en kon Werner Schreuders geen richting geven aan een kopbal. Soethout redde in extremis alsnog een punt voor de Middelburgers. Eindstand 2-2.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement