Smerdiek (blauw-zwart) deed zaterdag goede zaken.
Volledig scherm
Smerdiek (blauw-zwart) deed zaterdag goede zaken. © Johan Van Der Heijden

Smerdiek kruipt in Thoolse titelstrijd dichter bij SPS

VIERDE KLASSE BVLISSINGEN - In de vierde klasse B kwam koploper SPS niet verder dan een 1-1-gelijkspel bij Waarde. Nummer twee Smerdiek won eenvoudig met 1-6 bij Stavenisse. 

Kruiningen versloeg streekgenoot Rillandia met 6-0 en Wemeldinge was met 3-1 te sterk voor Apollo’69. De derby tussen Hoedekenskerke/Kwadendamme en DwO’15 eindigde in een 2-2 gelijkspel. Hansweertse Boys en Wolfaartsdijk maakten er een spektakel van en die wedstrijd eindigde in 4-4.

Kruiningen-Rillandia 6-0: De thuisploeg was de baas op het veld en gaf geen kans weg. Uit een vrije trap opende Thomas Paauwe de score en op slag van rust was Paauwe de meest attente om de 2-0 binnen te tikken. In de blessuretijd kreeg Kruiningen nog een vrije trap en die werd dit keer door Mark Deprez in het doel geschoten. Rillandia wilde wat aan de achterstand doen, maar gaf iets te veel ruimte weg. Na tien minuten spelen in de tweede helft stond de thuisploeg al op 5-0. Steffan van Houte zorgde voor de 4-0 en Paauwe maakte zijn derde van de middag toen hij met zijn knie de 5-0 maakte. Rillandia probeerde de schade nu beperkt te houden en in de tachtigste minuut bepaalde Van Houte de eindstand op 6-0.

Stavenisse-Smerdiek 1-6: De thuisploeg miste dusdanig veel spelers dat het voor Smerdiek een makkelijke middag werd. Jan van Damme opende de score en Julien Vermeulen prikte de tweede treffer van Smerdiek in het doel. Na corner van Stavenisse belandde de bal bij Martin Wesdorp en die verkleinde de achterstand. Sander Vroegop bracht de marge toch weer op twee treffers. De bezoekers bleven de aanval zoeken en door een eigen doelpunt werd het 1-4. Van Damme maakte nog de 1-4 en Vermeulen zette ook nog de 1-6 op het scorebord.

Wemeldinge-Apollo’69 3-1: Ruim een half uur speelde Wemeldinge goed. In de vijfde minuut nam Bjorn Maat een hoekschop en die werd door Maurick Steenhard raak gekopt. De 2-0 was een mooie. Na een snelle omschakeling van de ploeg van Karl Vergouwen kreeg aanvoerder Kevin Delgado Alves de bal en hij zag dat de keeper iets te ver voor zijn doel stond. Vanaf veertig meter legde hij de bal zo over de doelman heen in het lege doel. Een foutje bij de thuisploeg werd afgestraft door Moreno van Aerde. Hierna werd het rommelig en na een sterk begin van de tweede helft van Wemeldinge bleef het rommelig. De beste kansen waren voor de thuisploeg en uit een strafschop schoot Delgado Alves de 3-1 nog in het doel.

Hansweertse Boys-Wolfaartsdijk 4-4: De eerste en de beste kansen waren voor de bezoekers. Echter lukte het alleen Timo Westerweel om het net te laten bollen. Wolfaartsdijk was de gehele wedstrijd de betere voetballende ploeg, maar zag op slag van rust Danny Krajenbrink gelijk maken. Na de pauze schoot Tom Kloet voor de bezoekers een strafschop op de lat en liep Hansweertse Boys uit naar een 4-1 voorsprong. Steven Fitsch maakte de 2-1 met een heerlijk stiftje en kopte ook de 3-1 raak. John Jipa zorgde voor de 4-1. Een grote kans op 5-1 werd gemist en toen waren de bezoekers weer aan de beurt. Tijmen van der Baan bracht de spanning weer terug in de wedstrijd. In de 89e minuut zette Westerweel Wolfaartsdijk op 4-3. In de blessuretijd werd het dan toch nog gelijk door opnieuw Van der Baan. En bijna werd het nog 4-5, maar Kloet schoot naast.

Hoedekenskerke/Kwadendamme-DwO’15 2-2: In een leuke en vermakelijke wedstrijd was de eerste de beste kans die Hoedenkenskerke/Kwadendamme kreeg meteen raak. Jesse Kaptein rondde beheerst af. In de tweede helft kreeg DwO’15 een vrije trap en aanvoerder Frank Oostdijk knalde de bal via de onderkant van de lat een beetje doelman raak. Niet veel later strafte Sander Rijk een blunder van de doelman en zo moesten de bezoekers de schade weer repareren. Dit gebeurde vrij vlot. Rafäel Pinto gaf een perfecte steekpass op Joel Danielse en die maakte er koeltjes 2-2 van. De wedstrijd bleek een slijtageslag, want meer zat er niet in.

Waarde-SPS 1-1: Het spel van de koploper was net zoals vorige week niet al te best. Waarde verdedigde gewoon heel goed en kwam er af en toe gevaarlijk uit. SPS was niet bij machte om door de muur van de thuisploeg heen te breken. Het lukte toch een keer, maar de openingsgoal van Arjen de Heer werd afgekeurd. Vlak voor rust werd het 1-0 voor de formatie van Bram Kot, want Kamas Siky trof doel. In de tweede helft kwam Marnix van der Slikke binnen de lijnen en met zijn eerste balcontact knalde hij een vrije trap van ruim twintig meter raak. Toen ging SPS beter voetballen, maar het bleef bij 1-1.

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’