Schoondijke-coach Martin van Vooren.
Volledig scherm
Schoondijke-coach Martin van Vooren. © Camile Schelstraete

Sluis verliest twee punten tegen Corn Boys

VIJFDE KLASSE AVLISSINGEN - In de vijfde klasse A van het zondagvoetbal gingen Hoofdplaat en Schoondijke hard onderuit in Noord-Brabant. Graauw weet na drie maanden weer wat winnen is. Sluiskil-Aardenburg en Corn Boys-Sluis eindigden onbeslist.

Vivoo-Hoofdplaat 7-0: Hoofdplaat had in Noord-Brabant vanaf de eerste minuut niks te vertellen tegen Vivoo. De Brabanders waren heer en meester. De 3-0-ruststand was dan ook meer dan terecht. Na de rust ging Vivoo vrolijk door met waar het in de eerste helft mee bezig was. De 7-0-eindstand was dan ook terecht.

NVS-Schoondijke 6-1: NVS begon sterk aan de wedstrijd. ,,Het was echt éénrichtingsverkeer in de eerste helft. We probeerden vooral tegen te houden. De 5-0 ruststand was dan ook meer dan terecht", vertelde trainer Martin van Vooren van Schoondijke na afloop. Na de hervatting zijn er wat omzettingen gedaan bij Schoondijke. Niek Haarsens maakte er nog 5-1 van. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald op 6-1.

FC Moerstraten-Graauw 1-3: Graauw en FC Moerstraten waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd. Een aantal kansen aan beide kanten werden niet benut. Kort na de rust kwam Graauw op 0-1 via Fabian van Vliemberge. Dit wisten ze niet lang vast te houden, FC Moerstraten kwam al snel langszij en maakte er 1-1 van. In de laatste vijftien minuten wist Graauw toch nog twee keer te scoren en eindigde de wedstrijd in een 1-3 overwinning. Sebastian de Block en Kenneth de Witte scoorden.

Lepelstraatse Boys-SDO '63 4-1: SDO, dat goed uit de startblokken kwam, beloonde zichzelf na twintig minuten spelen. Ruud van Driesse schoot de 0-1 tegen de touwen. Eén minuut voor rust kwam Lepelstraatse Boys langszij. Uit een stilstaande fase werd het 1-1. In de tweede helft drongen de gastheren meer aan. Na zestig minuten betaalde dit zich uit in een 2-1-voorsprong. ,,De achterstand in de tweede helft was wel het kantelpunt in de wedstrijd", vond trainer Danny Magito van SDO‘63. Lepelstraatse Boys scoorde nog twee maal. De stand na 90 minuten was 4-1.

Sluiskil-Aardenburg 1-1: In de eerste helft was Sluiskil de bovenliggende partij. Een aantal kansen werd niet verzilverd. Aardenburg probeerde enkele keren door middel van de counter gevaarlijk te worden, maar dit leverde geen doelpunten op. De brilstand stond dan ook na 45 minuten op het scorebord. In het tweede bedrijf was het spelbeeld hetzelfde. Een kwartier voor tijd kreeg Aardenburg een penalty, deze werd in eerste instantie gestopt door de keeper van Sluiskil. In de rebound maakte Mart Huisman er alsnog 0-1 van. In de 85ste minuut kreeg ook Sluiskil de mogelijkheid vanaf elf meter. Mohammed Kilic wist deze te benutten: 1-1.

Corn Boys-Sluis 0-0: Beide ploegen begonnen erg moeizaam aan de wedstrijd. Corn Boys legde meer strijd in de wedstrijd dan Sluis. ,,Geen bewuste onderschatting, maar strijd en inzet kan je niet trainen. Als Twan Rijnberg - rechtsback - de grootste kans van de wedstrijd krijgt, zegt dat veel", zei Sluis-trainer Danny Pols na afloop. In de tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. Corn Boys kreeg in de laatste fase nog een kans op de overwinning, Sluis-doelman Bryan de Waale redde goed. ,,We moeten het volgende week zien goed te maken", vertelde Pols. Dan speelt Sluis de thuiswedstrijd tegen Corn Boys.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement