Volledig scherm
Corn Boys-coach John Moes (links) was tevreden met het gelijkspel tegen Graauw. © Camile Schelstraete

Sluis haalt dubbele cijfers en vermorzelt Schoondijke

OVERZICHTVLISSINGEN - Sluis scoort aan de lopende band tegen Schoondijke. Hoofdplaat weet in de tweede helft het overwicht uit te breiden in de score. Graauw en Corn Boys delen de punten in een rommelige wedstrijd.

Nieuw Borgvliet-SDO'63 4-2: Trainer Danny Magito van SDO'63 wist dat het vandaag een zware wedstrijd ging worden. ,,Tegen de koploper van de competitie is het altijd een lastige wedstrijd." Nieuw Borgvliet nam al snel de leiding door een penalty te verzilveren: 1-0. Vlak daarna werd de 2-0 gemaakt. Door een doelpunt van Martijn Ivens werd het weer een wedstrijd. SDO '63 bleef knokken en voor rust betaalde dit zich uit doordat Joris Weemaes er 2-2 van maakte. Na de rust liet Nieuw Borgvliet zien waarom het de koppositie bezet. Uit een vrije trap scoorde het de 3-2. Door een counter uit het boekje besliste Nieuw Borgvliet de wedstrijd: 4-2.

Hoofdplaat-Lepelstraatse Boys 4-2: De bezoekers begonnen sterk aan de wedstrijd. Een aantal kansen resulteerde echter niet in doelpunten. In de tweede helft kwam Lepelstraatse Boys op 0-1. Al snel maakte Marvin Cornelis er 1-1 van. Doelpuntenmaker Rik Gijs zette Hoofdplaat voor het eerste deze middag op voorsprong: 2-1. De 3-1 kwam op naam van Stan Otte. Lepelstraatse Boys deed nog wel wat terug (3-2). Uiteindelijk besliste Marvin Cornelis de wedstrijd met zijn tweede van de middag in het voordeel van Hoofdplaat: 4-2.

Aardenburg-Rimboe 0-1: Aardenburg had in de eerste helft weinig te vertellen. Rimboe maakte het spel, maar vergat de kansen te verzilveren. Na de rust was het spelbeeld vrijwel hetzelfde. Rimboe maakte dan ook in de 65ste minuut het verschil: 0-1. Deze stand stond na 90 minuten op het scorebord.

Graauw-Corn Boys 1-1: Graauw kwam op voorsprong via Kenneth de Witte door een ouderwetse scrimmage (1-0). ,,Vandaag speelde de wind weer een grote rol", vertelde trainer John Moes van Corn Boys. De gelijkmaker kwam dan ook door de wind. De bal kreeg een vreemde wending en stuiterde daardoor over de keeper van Graauw. De goal ging als eigen doelpunt de boeken in. In de tweede helft was het heel rommelig. Beide ploegen creëerden weinig kansen. ,,Uiteindelijk zijn we tevreden met een punt", concludeerde Moes.

Sluiskil-NVS 1-2: Sluiskil begon sterk aan de wedstrijd. Dit resulteerde in een voorsprong, door een doelpunt van Daniel de Putter (1-0). Na een goede fase kwam NVS langszij. In de 30ste minuut werd de gelijkmaker binnen geschoten. In de tweede helft was NVS de betere van de twee. Na 70 minuten kwam de ploeg uit Nieuw-Vossemeer verdiend op voorsprong (1-2). In het laatste kwartier speelde Sluiskil nog met veel druk vooruit, maar de gelijkmaker kwam niet op het scorebord: 1-2.

Sluis-Schoondijke 10-0: Sluis had wat goed te maken na de zeperd van vorige week tegen Vivoo. Zondag was het echt éénrichtingsverkeer. Na twintig minuten maakte Lucas Willems er 1-0 van. Snel daarna zorgde Jens Pyfferoen voor de 2-0. Na 28 minuten maakte Veron Schram er 3-0 van. Het vierde doelpunt werd gemaakt door Lucas Willems. Byron Bentley nam de vijfde treffer voor zijn rekening. Vlak voor rust zorgde Schram voor de 6-0. Na de rust maakte Pyfferoen zijn tweede van de wedstrijd (7-0). In de 65ste minuut maakte Martinique Jacobse de achtste treffer van de middag. Door John Duvolse werd het 9-0. De laatste treffer van de middag - tevens een hattrick - kwam op naam van Schram: 10-0.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement