Volledig scherm
Nieuwdorp (groen) degradeerde, terwijl Arnemuiden (geel) de laatste periodetitel pakte © René van der Vliet

Sloedamderby levert Nieuwdorp geen wonder op

TWEEDE KLASSE EVLISSINGEN - Het wonder van Nieuwdorp bleef uit. Op de slotdag van het voetbalseizoen 2018/19 degradeerde de ploeg door een 1-3-thuisnederlaag tegen Arnemuiden naar de derde klasse. Arnemuiden eiste door de winst de laatste periodetitel voor zich op en kan zich met NSVV en Oostkapelle gaan opmaken voor promotiewedstrijden.

Onderin speelde FC Axel zich veilig door een 3-0-zege op Oostkapelle en zijn Krabbendijke en Tholense Boys veroordeeld tot het spelen van nacompetitie om lijfsbehoud.

Nieuwdorp-Arnemuiden 1-3: Gemengde gevoelens in Nieuwdorp. Nog nooit speelde de plaatselijke voetbaltrots vier seizoenen achter elkaar in de tweede klasse en dat feit maakte de club ondanks de degradatie toch trots. Via Jimmy de Nooijer kwam Arnemuiden al na vijf minuten op 0-1. Nieuwdorp kreeg daarna de nodige kansen, maar pas op slag van rust tekende Nino de Jonge voor de 1-1. Na de pauze pakte Arnemuiden het initiatief. Ronaldo Meijer raakte de paal en Jordi van Koeveringe de lat, voordat die laatste in de 78ste minuut op aangeven van De Nooijer alsnog scoorde. Kort voor tijd maakte Van Koeveringe - weer op aangeven van De Nooijer - ook nog de 1-3, waardoor Arnemuiden de periodetitel definitief veiligstelde.

Tholense Boys-Bruse Boys 1-3: De bezoekende ploeg van trainer Marco Groeneveld staat ondanks de zege als nummer drie van de ranglijst met lege handen. ,,We hebben het tegen Yerseke in 17 minuten laten liggen’', concludeerde Groeneveld. Tegen Tholense Boys kwam Bru via Rick Jonker, die het laatste tikje gaf na een kopbal van Sander van’t Hof, op 0-1. Via Jonker en Ingmar Quist kreeg Bruse Boys kansen, voordat Joeri Boudou Tholense Boys aan de gelijkmaker hielp. Voor rust nam Bru opnieuw de leiding. Na een overtreding op Van’t Hof scoorde Johan Vroegindeweij uit een strafschop: 1-2. Na de pauze kreeg Bruse Boys via Jonker twee grote kansen en was Michael Schot namens Tholense Boys gevaarlijk. Na weer een fout op Van’t Hof miste Vroegindeweij een strafschop, maar in de slotfase scoorde Sander van’t Hof op Thoolse bodem alsnog: 1-3.

Yerseke-Krabbendijke 4-2: Yerseke sloot een prima seizoen af met een thuiszege. Krabbendijke, dat speelde zonder Danny Weber en Rens Jansen, was danig verzwakt. De eerste kansen waren voor Arjen de Koeijer en Joël Dekker - beiden namens Yerseke - maar het was Krabbendijke dat op voorsprong kwam. Een overtreding van Mark Goeman op Elco Jansen leidde tot een penalty die Jansen zelf benutte. Tien minuten na rust stond het al 2-2. In de 48ste minuut maakte Eys Murre uit een prima aanval gelijk, na balverlies van Goeman tekende Bastiaan van Dijk voor de 1-2 en via De Koeijer kwam Yerseke weer op gelijke hoogte. Krabbendijke ging meer en meer risico nemen, vond een paar keer doelman Colin Hout op zijn weg en liep in de slotfase tegen treffers van Evert van Houte (ex-Krabbendijke) en Jari Christiaanse (strafschop na fout op De Koeijer) op. Tussen de 3-2 en 4-2 kreeg Krabbendijke-speler Laurens van Gorsel nog zijn tweede gele kaart.

MZC’11-NSVV 1-3: ,,Het was een wedstrijd van de gemiste kansen en het had ook 6-4 voor ons of 5-5 kunnen zijn’', sprak MZC-trainer Edwin Kriens. En vervolgens: ,,Maar dat is het verhaal van ons seizoen. We verzuimden om kort voor en vlak de rust de 2-1 en 3-1 te maken.’' Na een helft voetballen stond het in Zierikzee nog gelijk. Kelvin van der Giessen opende namens de ploeg uit Numansdorp de score, maar uit een door Jesse van der Linden benutte strafschop kwam MZC’11 op 1-1. In de tweede helft delfde het elftal van trainer Edwin Kriens toch het onderspit tegen het geroutineerdere NSVV. Lorenzo Pengel zette de gasten op voorsprong en via Levi Vugts kwam ook nog de 1-3 op het scorebord. MZC’11 eindigt het seizoen op de tiende plaats op de ranglijst met dertig punten uit 26 duels.

Terneuzense Boys-DBGC 1-2: ,,Het was geen beste wedstrijd. Een gezapig potje, maar jammer dat we de laatste wedstrijd als kampioen niet hebben kunnen winnen’', concludeerde assistent-trainer Robby Jonkman namens Terneuzense Boys. Na een 0-0-ruststand zette Thijs Tromp DBGC op 0-1. Via Miroslav Peric kwamen de Boys op gelijke hoogte. Tien minuten voor tijd kreeg DBGC-invaller Mitchell Heems, die amper zeventien seconden in het veld stond, direct rood na een overtreding. Met tien man pakte de ploeg uit Oude-Tonge door een goal van Niels van de Kooij alsnog de winst. Bij Terneuzense Boys kregen doelman Dennis Rijnberg en André Siereveld kort voor tijd een publiekswissel.

Serooskerke-SSV’65 2-3: ,,Op zich hebben we een prima seizoen gedraaid. Ver gekomen in de beker en alleen de laatste vijf duels hebben we er niet meer alles uit kunnen halen’', concludeerde Seroos-leider Nicky Holmes. Via Aron Wattel, die attent reageerde op een verre uittrap van Jordi Suurmond, kwam Serooskerke in de 29ste minuut op 1-0. Een minuut later stelde Jeffrey Poppe Tiemen Suijk in staat op de 2-0 te maken. Holmes: ,,Maar voor de tweede keer in drie weken tijd geven we een 2-0-voorsprong weg.’' In de 52ste minuut kopte Perry Bek de 2-1 binnen en twee minuten later schoot Thomas Mattheijer een afgeslagen bal op fraaie wijze binnen. Uit een - volgens Holmes - gemakkelijk gegeven vrije trap maakte Mattheijer daarna de winnende treffer. Maikel Simonse miste vlak voor tijd nog de kans op 3-3.

FC Axel-Oostkapelle 3-0: FC Axel speelde zich met de overwinning na een bewogen seizoen alsnog veilig. Oostkapelle, dat zoekende blijft naar de juiste vorm voor de nacompetitie, kwam via een eigen doelpunt van Robbie de Nooijer op achterstand. Zonder trainer Cees Houtepen, die wegens werkzaamheden in het buitenland verhinderd was, kwam FC Axel in de 82ste minuut via Roy van Ham aan de 2-0. Ibrahim Eryürük maakte vlak voor tijd zijn afscheidstreffer voor FC Axel. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen
    PREMIUM

    Yarick Dorst moet wéér vooral verdedigen

    BARENDRECHT - Na iets meer dan een kwartier voetballen, keek Yarick Dorst zaterdagmiddag enigszins vertwijfeld richting het scorebord. De cijfers waren hard en veelzeggend: 0-3. Ook tegen Hoek had Barendrecht zaterdag weinig in te brengen en verloor uiteindelijk met 0-4. Voor de derdedivisionist was het de vijfde nederlaag van het seizoen, waardoor het opnieuw moet vrezen dat het degradatievoetbal gaat spelen. ,,Dit hebben we vorig seizoen helaas ook al meegemaakt’’, aldus Dorst.