Volledig scherm
Vlissingen-doelman Joan van Belzen kreeg in de 86ste minuut een publiekswissel. Volgend jaar speelt hij bij zaterdag-tweedeklasser Arnemuiden. © Paul ten Hacken

Seizoen Vlissingen gaat als een nachtkaars uit

VLISSINGEN – Hoofdklasser VC Vlissingen heeft een punt overgehouden aan het laatste duel van dit seizoen. Tegen RKSV Groene Ster werd het aan de Irislaan 0-0.

Voor de laatste keer verscheen Hoessein Bouzambou aan de aftrap. De Vlissingen-aanvoerder gaat zich volledig richten op het zaalvoetbal. Voor meerdere spelers van de thuisploeg was het overigens een afscheidspotje. Joan van Belzen, Geraldi Geerman, Yves Nyemb, Jarreau Manuhuwa en Steve Schalkwijk spelen volgend seizoen elders.

Het eerste bedrijf bracht weinig vermaak. Derhalve stond het met de rust 0-0. Trainer John Karelse bracht Mart de Kroo in voor Shannon Braafhart jr. De Kroo mocht nog één helft zijn kunsten vertonen in het rood-witte tricot van Vlissingen, aangezien hij volgend seizoen bij Goes speelt. Al vroeg in de tweede helft kreeg Groene Ster- speler Tom Hermans zijn tweede gele kaart, waardoor hij moest inrukken. 

Desondanks kregen de bezoekers enkele goede kansen, die niet verzilverd werden. Van Belzen keepte weer een goede pot. In de 86ste minuut kreeg hij een publiekswissel; Karim Ben Sellam mocht nog even opdraven. Even daarvoor kreeg Bouzambou een applauswissel; hij werd vervangen door Giovanni Siereveld, die ook het veldvoetbal vaarwel zegt. in de 89ste minuut leek Groene Ster de volle buit te pakken, maar arbiter Peeters keurde de treffer af wegens gevaarlijk spel. De Limburgers reageerden furieus, maar kregen nul op het rekest.

Zo eindigde Vlissingen het seizoen op een teleurstellende negende plaats. Na de zomerstop nieuwe ronden en nieuwe kansen voor de Vlissingers, met veel nieuwe gezichten in de selectie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hoek zonder Chergui maar mét Akindayini op bezoek bij ASWH

    Hoek zonder Chergui maar mét Akindayini op bezoek bij ASWH

    HOEK - Voor wie er nog aan twijfelde; Hugo Vandenheede kan zijn stem flink verheffen. De Belgische trainer van Hoek is vaak de rust zelve, maar liet er donderdagavond geen twijfel over bestaan dat hij niet tevreden was over enkele spelers. Vandenheede zette iedereen op scherp, want zaterdagmiddag moet Hoek vol aan de bak. In de uitwedstrijd tegen ASWH wil de derdedivisionist de volgende stap richting het winnen van de tweede periode zetten.