Volledig scherm
Graauw (groene shirts) won zondag met 4-1 van Lepelstraatse Boys. © Camile Schelstraete

Scoren lukt Vogelwaarde niet: drie keer op de paal en één inzet van de lijn gehaald

VIJFDE KLASSE AVLISSINGEN - SDO’63, dat nog altijd op zoek  is naar een trainer, kwam niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen De Schutters in de vijfde klasse van het zondagvoetbal. Corn Boys en Aardenburg speelden onderling ook gelijk (1-1). Vogelwaarde verloor nipt van NVS en Graauw won makkelijk van Lepelstraatse Boys.

De Schutters-SDO'63 0-0: Over het algemeen was het een gelijk opgaande wedstrijd. Na een half uur kreeg SDO iets meer de overhand. De kansen die het creëerde, werden alleen niet verzilverd. ,,We speelden het goed uit alleen het laatste tikje ging elke keer niet goed‘’, concludeerde Frank van Driessche, voorzitter van SDO'63. In de tweede helft ging het spel nog meer op en neer, maar beide ploegen verzuimden te scoren. 0-0-eindstand.

Corn Boys-Aardenburg 1-1: Na tien minuten kwam Aardenburg op een 0-1 voorsprong door John Eijler. Snel daarna scoorde Corn Boys de gelijkmaker. Jibbe van Hoecke schoot de bal in de winkelhaak. In het tweede bedrijf waren de beste kansen voor Aardenburg. Al werden deze niet benut. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Alex Rasenberg nog dé kans om Corn Boys drie punten te bezorgen, maar hij wist deze niet te benutten. 1-1-eindstand. ,,Een goed resultaat tegen een volwassen ploeg. Ik ben trots op de jongens‘’, zei John Moes, trainer van Corn Boys na de wedstrijd.

Hoofdplaat-SC Welberg 1-4: ,,Het was een moeilijke wedstrijd. Deze ploeg is echt een maatje te groot voor ons‘’, wist Rudy Cornelis, trainer van Hoofdplaat te vertellen. In de eerste helft scoorde Welberg de openingstreffer, 0-1. In het tweede bedrijf voetbalde Hoofdplaat nog aardig mee en maakte Giovanni Bleyenbergh de gelijkmaker. ,,Na de gelijkmaker was de pijp wel aardig leeg bij ons‘’, vertelde Cornelis. De ploeg uit Steenbergen scoorde nog drie keer in tien minuten waardoor de eindstand op 1-4 uitkwam.

Vogelwaarde-NVS 0-1: De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Het spel golfde op en neer. Uit een vrije trap scoorde NVS de 0-1. Na de rust kreeg Vogelwaarde meer grip op het spel en creëerde veel meer kansen. ,,We schoten drie keer de bal tegen de lat en er werd nog een bal van de lijn gehaald. Vogelwaarde had in de tweede helft echt recht op een doelpunt‘’, vond Patrick Boute, trainer van Vogelwaarde. Na 90 minuten bleef de stand op 0-1 staan. ,,De ploeg die het minst wilde voetballen heeft helaas wel de drie punten mee naar Brabant genomen‘’, aldus Boute.

Graauw-Lepelstraatse Boys 4-1: Graauw was vanaf minuut één de betere van de twee ploegen. In de eerste helft creëerde ze veel kansen, maar werden niet verzilverd. ,,We hadden het in de eerste helft al moeten afmaken‘’, vertelde Johny Merckx, trainer van Graauw. Johan van Roodhuizen zag een strafschop gestopt worden door de keeper van Lepelstraatse Boys. Na de thee werd het goede spel van Graauw eindelijk beloond. Jeroen van Looij tekende voor de openingstreffer van de wedstrijd, 1-0. Een kwartier voor tijd maakte Bram Guiljam er 2-0 van. Hierna wist Lepelstraatse Boys nog wel wat terug te doen na slecht opletten van de verdediging, 2-1. Bowdie Broeckaert vond voor Graauw daarna nog tweemaal het net, waardoor de eindstand op 4-1 kwam.

Sluiskil-HSC'28 1-7: Sluiskil begon goed aan de wedstrijd. Het kreeg kansen om op voorsprong te komen, maar deze werden niet afgemaakt. De ploeg uit Heerle deed dit wel. Zij maakte uit drie kansen drie doelpunten en dus stond het voor rust al 0-3. Na de rust was Sluiskil het even helemaal kwijt. HSC'28 kon doen en laten wat ze wilden. De Brabanders scoorden dan ook nog vier keer. Fehmi Yigit maakt een kwartier voor tijd nog de eretreffer voor Sluiskil 1-7. ,,Het had nog veel erger kunnen zijn‘’, vertelde Veli Eryürük, trainer van Sluiskil na de wedstrijd.

  1. Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek
    DERDE DIVISIE | VIDEO

    Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek

    HOEK – Een opnieuw bijzonder zwakke eerste helft leverde Hoek zaterdagmiddag de vijfde nederlaag van het seizoen op. In het duel met koploper Sparta Nijkerk keek de ploeg van Lieven Gevaert na zes minuten al tegen een 0-2-achterstand aan, halverwege stond het 0-3. Een snelle treffer na rust (1-3) pompte weer hoop in de Hoekse harten, Rik Impens zorgde na een uur voor 2-3 maar het laatste woord was voor de lijstaanvoerder: 2-4.