Volledig scherm
Dennis Goedegebure (8) scoorde zaterdag beide Arendskerke-treffers. © Johan Van Der Heijden

's-Heer Arendskerke dendert door en staat op rand van de titel

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de derde klasse A van het zaterdagvoetbal kan ‘s-Heer Arendskerke de titel al bijna ruiken. Met nog twee duels te gaan bedraagt de voorsprong, nadat Arendskerke zelf VCK met 0-2 opzij zette en Luctor Heinkenszand thuis niet verder kwam dan een 1-1-gelijkspel tegen GPC Vlissingen, vijf punten. 

Onderin lijkt het doek voor VC Vlissingen bijna gevallen, want de achterstand op Kruiningen is zes punten. Die ploeg zal zich samen met FC Dauwendaele via de nacompetitie in veilige haven moeten gaan spelen.

VCK-’s-Heer Arendskerke 0-2: Twee voetballende teams maakte er een leuk schouwspel van. In de 29ste minuut was het Dennis Goedegebure die uit een voorzet van Justin le Conté bij de tweede paal de score opende. Voor de rest waren er voor de rust over en weer geen uitgespeelde kansen. Na de pauze ging VCK op jacht naar de 1-1. ,,De tweede helft was het billenknijpen’', gaf Arendskerke-trainer Adriaan Nieuwenhuijse ook toe. VCK kreeg via Ton Hillebrand en Jesper Harinck (vrije trap uit de kruising gehaald) kansen op een goal. Na een misverstand in de verdediging van VCK gooide Goedegebure met zijn twee goal het duel in het slot.

Luctor Heinkenszand-GPC Vlissingen 1-1: Een knappe prestatie van GPC Vlissingen, dat Luctor Heinkenszand verraste door erg scherp aan het duel te beginnen en zichzelf op eigen kracht veilig speelde. ,,Het was niet eens onverdiend te noemen’', sprak GPC-trainer Jack Wijnands. Jordy van Hese bezorgde GPC uit een vrije trap van Robin de Pagter de 0-1. Door een foutje van de GPC-doelman maakte Martijn Simonse de 1-1. Het ontbrak de thuisploeg aan de juiste spirit en iedereen speelde onder de maat. De thuisploeg eindigde het duel, na twee keer geel voor Corné de Jonge in de 75ste minuut, ook nog eens met tien man.

Bevelanders-Zaamslag 0-5: Voor Bevelanders stond er niks meer op het spel en dat was in het veld terug te zien. Zaamslag is door de overwinning zeker van de nacompetitie. Dennis van Passel maakte na 33 minuten de 0-1 en in de tweede helft scoorde hij nog twee keer. Eerst stond hij aan het eindpunt van een mooie aan val en na een uur kopte hij de 0-3 binnen. Jordy Marevoet maakte er met zijn eerste balcontact na zijn invalbeurt 0-4 van en vijf minuten voor tijd scoorde Joost Simons via een verdediger van Bevelanders ook nog de 0-5.

De Noormannen-Kapelle 3-7: De 47-jarige invaller doelman Joop Kesselaar, die de geblesseerde keepers Hayo Castel en Aron van Sluis verving, kreeg naast respect voor zijn optreden zeven goals om zijn oren. Marco den Deurwaarder en Jasper Vink scoorden in de 26ste en 32ste minuut voor Kapelle. Erwin Pouwelse miste daarna een strafschop namens De Noormannen. Na de pauze vielen in een tijdsbestek van tien minuten vijf goals! Den Deurwaarder (0-3), Janisse (1-3), weer Den Deurwaarder (1-4), Erwin Pouwelse (2-4) en Cas de Waard zorgden voor de 2-5. Janisse maakte daarna de 3-5, waarna Kapelle via Jordi Matondo en Martijn van der Ploeg uitliep naar 3-7.

Kruiningen-RCS 0-5: Vanuit Kruiningen perspectief ‘een waardeloze wedstrijd’. Bij 0-0 schoot Kruiningen-speler Lars Steendijk op de lat, maar dat was één van de zeldzame hoogtepunten voor de thuisploeg. Na tien minuten kwam RCS via Mourad Bobouh op voorsprong en in de 33ste minuut maakte Yordi Nijland er 0-2 van. Een eigen goal van Mark de Pree betekende na ruim een uur de 0-3. In de 80ste en 87ste minuut maakten Dylan Davidse en Senna de Moor voor de ploeg van trainer John Bentschap Knook de laatste twee goals van het duel.

Walcheren-Veere 1-0: De ploeg van interim-trainer Mick Vujovic boekte de tweede overwinning op rij en tankte wederom wat vertrouwen richting de nacompetitie voor promotie. In Vlissingen werd voor de pauze niet gescoord. Walcheren-speler Mark van der Eijk maakte in de tweede helft de enige goal van het duel. Veere, dat vooraf hoopte zich definitief veilig te spelen, heeft door het verlies en de winst van Dauwendaele nog één puntje nodig om ook volgend seizoen definitief derdeklasser te zijn. Walcheren, dat voor de winterstop nog lange tijd koploper was, heeft na 24 duels 45 punten en staat op de vierde plek.

VC Vlissingen-FC Dauwendaele 0-2: ,,Het was hard nodig dat we wonnen, maar de wedstrijd was van een heel slecht niveau’', sprak de winnende Dauwendaele-trainer René de Nooijer. Vlak voor het einde van de eerste helft kwam Dauwendaele door een goal van jeugdspeler Mark ten Kiefte op een 0-1-voorsprong. Na rust bleef het lang 0-1, kreeg Vlissingen-speler James Beije na tachtig minuten rood wegens natrappen en besliste Dauwendaele vanaf de strafschopstip het duel definitief. Stefan Joosse werd gevloerd, Okan Baskos scoorde en Dauwendaele boekte de eerste zege sinds 8 december 2018.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschouwers’
    video

    Voetbal Vodcast #1: ‘Dat Hoek-Goes zaterdag om 14.30 uur wordt gespeeld, kost heel veel toeschou­wers’

    VLISSINGEN - In de derde divisie zijn de twee Zeeuwse clubs al een maand onderweg, komend weekend gaan ook de overige voetbalclubs van start in de verschillende competities. Genoeg te bespreken dus in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van de PZC Voetbal Vodcast, waarbij presentator Juriën Dam in gesprek gaat met sportverslaggevers Barry van der Hooft en Rudy Boogert.