Volledig scherm
‘'s-Heer Arendskerke won zaterdag met 0-3 bij Walcheren. Zaterdag treffen de ploegen elkaar opnieuw. © Ernesta Verburg

's-Heer Arendskerke deelt tik uit, Bevelanders fungeert als schietschijf

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de derde klasse A leefde koploper Luctor Heinkenszand zich zaterdag uit tegen Bevelanders. De thuisploeg haalde met een 9-0-zege net de dubbele cijfers niet. 

‘s-Heer Arendskerke liet in de eerste van twee toppers tegen Walcheren geen steken vallen en heeft met twee duels minder gespeeld nog steeds evenveel verliespunten als Luctor Heinkenszand. Winst was er verder voor Veere (2-4 bij RCS) en De Noormannen (3-2winst op GPC), drie duels eindigden onbeslist.

Luctor Heinkenszand-Bevelanders 9-0: ,,Het was een makkelijke middag. Nog zes finales voor ons, maar er zit nog een bekende ploeg (Arendskerke) van me achter ons aan’’, reageerde Luctor-trainer Serge Beulens. Bij rust leidde zijn ploeg door goals van Rutger van Rossum, Jannick Rentmeester en Martijn Simonse (strafschop) al met 3-0. In de tweede helft liep de thuisploeg uit naar 7-0 en alle treffers werden door andere spelers gemaakt. Ruben de Jonge, Barry Olierhoek, Tom Blomaard en Corné de Jonge vertaalden de trefzekerheid van de leider in goals. Rentmeester en Simonse scoorden daarna elk nog een keer.

Walcheren-’s-Heer Arendskerke 0-3: ,,Voor de derde keer op rij verliezen we met 3-0. De prestaties vallen erg tegen op dit moment, maar vandaag hebben we in elk geval weer wat kansen gecreëerd. We moeten het goede gevoel weer terugkrijgen met het oog op de nacompetitie’’, zocht Walcheren-trainer Kevin Hollander naar een lichtpunt. Arendskerke kwam via Justin Le Conté binnen het kwartier op 0-1. Daarna hield Jochem Sanders Le Conté bij een penalty van de 0-2 af, maar in de tweede helft maakte Le Conté er alsnog 0-2 van. Niet veel later tekende Michel Harinck voor de 0-3. Komende zaterdag treffen beide ploegen elkaar opnieuw.

De Noormannen-GPC Vlissingen 3-2: De eerste helft was voor GPC. Beide teams kregen kansen, voordat Omar Afassi in de 42ste minuut na een hoekschop in de rebound voor de 0-1 zorgde. Na rust had De Noormannen de ‘koude noordenwind’ mee. Na een charge op Marlo Janisse kreeg de ploeg een penalty waaruit Erwin Pouwelse scoorde. Dylan Maljaars zette De Noormannen, na goed werk van Pouwelse en een overstapje van Jari Kaland, op voorsprong. Daarna bleef de genadeklap, ondanks kansen voor de thuisploeg uit, waardoor GPC via Boban Martinovic op 2-2 kon komen. In de 89ste minuut zorgde Rens Janisse alsnog voor ontlading bij De Noormannen door de bal in de kruising te schieten.

Kruiningen-VCK 1-1: De eerste helft was VCK de bovenliggende partij. Na een halfuur spelen kregen de bezoekers een strafschop waaruit Dig Besuijen zijn ploeg op voorsprong schoot. De tweede helft was het duel wat meer in evenwicht, maar net zoals voor rust waren er over en weer nauwelijks kansen te bewonderen. In de 85ste minuut schoot Yaron Krombeen de ploeg van trainer Thomas de Ridder, die in VCK zijn vorige ploeg trof, alsnog naar de gelijkmaker.

Kapelle-FC Dauwendaele 1-1: ,,We doen onszelf weer tekort. Weer twee punten te weinig’', baalde Kapelle-leider Harry de Waard. Marco den Deurwaarder vond al vroeg de uitblinkende doelman Arash Emamjomeh op zijn weg en daarna miste ook Jasper Vink een open doelkans. Een minuut voor rust kwam Dauwendaele, nadat Den Deurwaarder de bal door een polletje miste, via André Goedhart op 0-1. In de tweede helft liet Jan-Willem van Vooren een grote kans op 0-2 liggen. Dat kwam Dauwendaele duur te staan, want in de 75ste minuut viel de 1-1. Martijn van de Ploeg werd vastgehouden door Levi van den Boomgaard, die daarbij zijn tweede gele kaart kreeg en vanaf de penaltystip scoorde Wout Vink. Dauwendaele eindigde het duel met negen man, want invaller Okan Baskos kreeg nog direct rood.

RCS-Veere 2-4: Een verdiende overwinning voor Veere. Sven van Rosevelt zette RCS uit een penalty nog wel op 1-0, maar een fout in de Souburgse defensie leidde daarna de 1-1 van Ruben de Looff in. Diezelfde De Looff hielp Veere daarna ook aan de 1-2 en Jurriaan Peterson zorgde nog voor rust voor de 1-3. Vijf minuten na rust deed ook Michael Strenk namens Veere een duit in het zakje. Vlak voor tijd kopte Yordi Nijland namens RCS nog de 2-4 binnen.

VC Vlissingen-Zaamslag 0-0: ,,Het was eigenlijk wel een leuke wedstrijd met kansen aan beide kanten. Wij speelden op zich wel aardig’', sprak Vlissingen-trainer Thomas Ragut. Gedurende de wedstrijd werd zowel een doelpunt van Zaamslag als één van Vlissingen afgekeurd wegens buitenspel. ,,Die van Zaamslag was buitenspel, maar aan die van ons twijfelde ik. In de laatste minuten kregen wij nog een goede kans op de 1-0, maar de bal ging er niet in.’' Het 15-jarige talent Hicham Bouzambou liet de gelegenheid onbenut.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement