Ruime zege Vlissingen na snelle treffers Mallie tegen nummer twee Spartaan’20

EERSTE KLASSE B/ videoVLISSINGEN - Al binnen een minuut stond zondag-eersteklasser Vlissingen op voorsprong tegen Spartaan'20, maar de Zeeuwen hadden de tweede helft nodig om de overwinning veilig te stellen. Het werd uiteindelijk een ruime zege: 4-1.

Een knap resultaat van de nummer zeven van de eerste klasse B tegen de nummer twee. Het was Etienne Mallie die de Vlissingers al vroeg op het goede spoort zette. Binnen de minuut maakte hij er al 1-0 van. Die marge konden de Zeeuwen echter niet mee naar de kleedkamer nemen. Raygivano Dompig maakte er na iets meer dan een halfuur 1-1 van.

Maar na de pauze deed Mallie zijn kunstje van de eerste minuut nog eens over. In de tweede helft had hij er twee minuten voor nodig, maar hij bracht Vlissingen opnieuw snel op voorsprong. In de slotfase liepen de Zeeuwen verder weg. Collin van den Berg schoot een corner rechtstreeks binnen (3-1) en Josimar Pattinama bepaalde de eindstand op 4-1.

Etienne Mallie (midden) maakte zondag twee snelle doelpunten.
Volledig scherm
Etienne Mallie (midden) maakte zondag twee snelle doelpunten. © Lex De Meester
  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’