Volledig scherm
Ronald Zwager (geel shirt) maakte zaterdag twee goals. © Leo Adriaansen fotografie

Ronald Zwager verzorgt startschot én slotstuk in derby

DERDE KLASSE BVLISSINGEN - Er stonden zaterdag twee derby's op het programma in de derde klasse B. Duiveland was met 0-3 te sterk in het Schouwse onderonsje met ZSC'62. Op Tholen won Noad'67 nipt bij WHS: 0-1:

ZSC'62-Duiveland 0-3: Wie anders dan Ronald Zwager was de grote man aan de kant van de bezoekers. Ook dit seizoen bewees de routinier zijn waarde al een aantal keer en tegen streekgenoot ZSC'62 was het opnieuw raak. De aanvaller opende het bal (0-1) en zorgde ook voor het slotakkoord (0-3). Promovendus Duiveland blijft het daarmee uitstekend doen in de derde klasse. Het staat met elf punten knap op de derde plaats.

WHS-Noad'67 0-1: De start van Noad’67 in de Thoolse derby was overweldigend. Bij de eerste aanval redde WHS-goalie Armando de Witte met de vingertoppen, bij een inzet van Joost de Witte. Even later tikte de keeper van de thuisclub een schuiver van de opgerukte Marvin Quist naast. Met ternauwernood zeven minuten op de klok kwam de inglijdende Armin Geense een teenlengte tekort om een voorzet van Joost de Witte te verzilveren. Na ruim een kwartier namen de Fliplanders alsnog de leiding, dankzij een rake vrije trap van Joost de Witte: 0-1. WHS-coach Leon de Witte was boos over de zwakke opening van zijn ploeg. ,,Als je vanaf de start zo weinig arbeid levert en er zo weinig energie in steekt, is het lastig om de wedstrijd nog om te draaien.’' Pas na de pauze kwam WHS gevaarlijk opzetten, zonder dat het veel uitgespeelde kansen wist te creëren. Noad-doelman Pjotr Mosselman redde stijlvol bij een doelpoging van Jasper Gunter, het beste moment van de ploeg uit Sint Annaland. Aan de overkant werd een schot van Tom de Ruijter van de lijn gekopt. In de slotminuut leek WHS bij een vrije trap van Jeremy de Witte alsnog het punt te redden, totdat Mosselman naar de kruising zweefde en de bal tot hoekschop verwerkte. Noad-trainer Perry Snoep was blij met de drie punten. ,,WHS is voetballend verder dan wij. Dan moet je scherp beginnen en dat deden we. Met wat meer rust voorin hadden we het eerder kunnen beslissen.’' 

De Fendert-Tholense Boys 1-4: Yoeri Boudou zorgde al snel voor de 0-1, door attent te zijn bij een vrije trap. Nog in de eerste tien minuten kwam De Fendert langszij, met een door Mitchell Schilperoord benutte strafschop: 1-1. Tholense Boys had veruit het beste van het spel en nam opnieuw een voorsprong, nadat Lennard Marsman op de lat kopte en Matthijs van Stee het laatste zetje gaf: 1-2. In de tweede helft maakten de Tholenaren het karwei af, met twee treffers van middenvelder Raymond ten Voorden: 1-3 en 1-4. De Rooij was tevreden met de zege en de vier goals van zijn vaak moeilijk scorende ploeg. ,,Het was een zakelijk potje van onze kant. We moesten het spel maken en dat deden we goed.’'

Krabbendijke-Prinsenland 2-2: Voor rust had Krabbendijke het tegen wind lange tijd lastig met de snelle Brabantse aanvallers. ,,Het duurde even, voordat we onze draai gevonden hadden’', zei Krabbendijke-coach Nels Rijvers. Joey Loonstijn zette de bezoekers uit een counter op een 0-1 voorsprong. Met een houdbaar schot van Rico Henriëtta werd het in het tweede bedrijf zelfs 0-2. In het laatste kwartier trok Krabbendijke de zaak alsnog recht, met eerst Pierre Borgo die een voorzet op maat van Elco Jansen binnen volleerde: 1-2. In de slotfase ging de bal op de stip, nadat Elco Jansen bij zijn actie foutief werd gestuit. Het slachtoffer benutte zelf de toegekende penalty: 2-2. Rijvers vond de late remise dik verdiend. ,,Ons veldspel was beter en we toonden veerkracht.’’ Bij Krabbendijke wordt volgende week de rentree verwacht van Danny Weber. De routinier kwam dit seizoen nog niet in actie vanwege een lastige blessure.