Volledig scherm
© PZC

Rode lantaarn verhuist naar Schoondijke

VIJFDE KLASSE AVLISSINGEN - In de vijfde klasse A van het zondagvoetbal zakte Schoondijke door een nipte nederlaag naar de veertiende plaats. Runner-up Sluis maakte geen fout. Een inspiratieloos SDO'63 delfde het onderspit in Moerstraten. Sluiskil versloeg Graauw. Aardenburg verloor van Nieuw Borgvliet.

Rimboe-Sluis 1-4: Sluis-trainers Danny Pols en Patrick Caniere mogen zich gelukkig prijzen met een aanvaller als Jens Pyfferoen. Nadat Stijn Olde Klieverik de score tegen Rimboe binnen het kwartier had geopend (0-1), was het namelijk de beurt aan de tiener. Pyfferoen nam de 0-2, 1-3 en 1-4 voor zijn rekening. Hij krikte zo zijn seizoentotaal op naar 33 treffers.

Vivoo-Schoondijke 1-0: Na vijftien seconden lag de bal al in het netje. ,,We stonden nog niet echt goed georganiseerd'', sprak Schoondijke-trainer Martin van Vooren na afloop. ,,Toen hebben we wat omzettingen gedaan en ging het beter.'' De bezoekers loerden op de counter, maar Vivoo trok de zege over de streep. Door de nederlaag zakte Schoondijke naar de laatste plaats. ,,We hebben de laatste paar weken beter gevoetbald, dus ik zie voor ons nog wel kansen liggen. We gaan zeker nog drie punten pakken dit jaar'', bleef Van Vooren optimistisch.

FC Moerstraten-SDO'63 3-1: ,,Het was een hele slechte wedstrijd'', foeterde SDO'63-trainer Danny Magito na afloop. Zijn ploeg kwam wel op voorsprong via Martijn Ivens: 0-1. Echter maakte de thuisploeg voor rust nog de gelijkmaker. In het tweede bedrijf liep FC Moerstraten uit naar 2-1 en 3-1. ,,In de tweede helft hebben wij weinig tot geen kansen gehad'', baalde Magito.

Sluiskil-Graauw 3-2: De thuisploeg leek af te stevenen op een simpele zege. Bij rust stond het al 2-0, door doelpunten van Robin Dobbeleir en Tom van de Velde. Na de pauze maakte Muhammed Kilic de 3-0 en hij leek daarmee de wedstrijd in het slot te gooien. Toch kwamen de bezoekers nog terug tot 3-2. Johan Roodhuizen bracht de hoop terug met de 3-1 en Body Broekaart verzorgde de aansluitingstreffer. ,,Zij kregen daarna nog een aantal kansen op de gelijkmaker'', zei Sluiskil-trainer Veli Eryürük. ,,Maar hij wilde er niet in. Het was zo'n dag waarop het niet meezat'', voegde zijn Graauw-collega Johnny Merckx toe.

Aardenburg-Nieuw Borgvliet 0-2: Ondanks de nederlaag was Aardenburg-trainer Patrick Boute erg tevreden. ,,Dit was misschien wel één van onze beste wedstrijden van het seizoen'', zei hij. Dat klinkt misschien vreemd, aangezien er verloren werd. Toch was dat het niet. Aardenburg is een laagvlieger, Nieuw Borgvliet de koploper. En die laagvlieger hield de lijstaanvoerder lang in bedwang. ,,Bij rust stond het nog 0-0, verdedigend stond het goed'', aldus Boute. Pas in de tweede helft trok de ploeg uit Bergen op Zoom de zege naar zich toe, maar dat ging niet van harte. Boute: ,,Je zag de paniek er bij hen een beetje insluipen. Wij hebben een verdienstelijke partij gespeeld.''

Corn Boys-Hoofdplaat 4-0: John Moes, de trainer van de thuisploeg, was uiteraard tevreden met wat zijn ploeg had laten zien. Bij rust had zijn ploeg via Alex Rasenberg en Leroy Maas al een 2-0-voorsprong op zak en die werd in de tweede helft verdubbeld. Jibbe van Hoecke zorgde voor de 3-0 en de 4-0 kwam op naam van Kenneth van Zeele. Daarmee gaf Corn Boys gehoord aan de boodschap die de trainer in de rust voor zijn ploeg had. ,,Ik heb erop gehamerd dat we moesten blijven voetballen, omdat ik verwachtte dat Hoofdplaat er veel strijd in zou gaan gooien‘’, aldus Moes. Dat plan pakte dus goed uit.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bij Hoek-Goes is het puur genieten, van diepgang zonder bal
    PREMIUM

    Bij Hoek-Goes is het puur genieten, van diepgang zonder bal

    HOEK - Dat Hoek de derby tegen Goes met 6-1 won was eigenlijk wel logisch, tegen tien en later zelfs negen man. De club die zich graag profileert als de beste van Zeeland, mag zich na zaterdag nog steeds zo blijven noemen. De clash werd, achteraf gezien, van alle spanning ontdaan door de rode kaart van Sherief Tawfik na 25 minuten. De verdediger van Goes trok aan de noodrem, na een actie die op sportpark Denoek zaterdag meerdere keren terugkwam.