Volledig scherm
Jens Pyfferoen, hier op archiefbeeld, kon zondag niet voorkomen dat Sluis met lege handen van het veld stapte in Huijbergen. © Peter Nicolai

Rimboe en Sluiskil delen een dug-out, maar níét de punten

VIJFDE KLASSE AVLISSINGEN - De wedstrijden Lepelstraatse Boys-Graauw, Schoondijke-Aardenburg en SDO'63-Hoofdplaat konden geen doorgang vinden vanwege de harde storm. Rimboe maakte hier wel gebruik van tegen Sluiskil.

Corn Boys-FC Moerstraten 2-1: Ook in Sas van Gent raasde de wind hard over het veld. ,,Het was eigenlijk geen weer om goed voetbal te kunnen spelen", stelde trainer John Moes na afloop. Desondanks begon Corn Boys goed aan de wedstrijd. Leroy Maas maakte de 1-0. De verdiende 2-0 kwam op naam van Dario Sandrini. FC Moerstraten kon voor rust nog wat terug doen. Een afstandsschot vlak voor rust vloog in het net, de ruststand was 2-1. In de tweede helft had Corn Boys nog een aantal kansen om de score uit te breiden. Dit lieten ze na waardoor de drie punten in Sas van Gent bleven: 2-1.

Rimboe - VV Sluiskil 4-2: Door het omwaaien van een dug-out zaten beide teams gebroederlijk naast elkaar in één dug-out. De nummer vijf van de competitie, Rimboe, begon de wedstrijd goed. Met in de eerste helft de wind in de rug maakten ze al snel de 1-0, die op naam van Ömer Tikimbas kwam. Voor het rustsignaal maakte Soufyan El Allouchi de 2-0. Na de pauze dacht Sluiskil te kunnen profiteren van de wind. ,,Heel erg balen dat de wind wat stil viel", vertelde Veli Eryürük, de trainer van Sluiskil. Rimboe maakte nog de 3-0 door Salim Boutghams en de 4-0 kwam wederom op naam van El Allouchi. Sluiskil deed in het laatste kwartier nog wat terug via Dennis van Boven (4-1) en Tom van de Velde (4-2).

Vivoo - Sluis 1-0: De eerste helft was Sluis heer en meester. ,,Mede door wat tactische omzettingen liep het aanvallend erg goed", zei Danny Pols, trainer van Sluis. Vier, vijf grote kansen werden allemaal gemist. De grootste kans kwam op naam van Jens Pyfferoen. Zijn inzet spatte uiteen op de paal. In de tweede helft kreeg Vivoo wat meer grip op de wedstrijd. Uit een goede counter maakte de thuisploeg een kwartier voor tijd de openingstreffer. ,,Je moet zelf de kansen benutten, anders krijg je hem zelf rond je oren. Dit is de ongeschreven wet van het voetbal", sprak Pols na de wedstrijd.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement