Een beeld uit het duel tussen RCS (rood) en FC Dauwendaele.
Volledig scherm
Een beeld uit het duel tussen RCS (rood) en FC Dauwendaele. © Roy Dassen

RCS wint ondanks twee gemiste penalty’s én met 53-jarige keeper

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - In de derde klasse A was het nog geen feest voor VCK. Die ploeg kon bij een zege op Patrijzen de tweede-periodetitel bijschrijven, maar werd in ’s-Heerenhoek op een 3-0-nederlaag getrakteerd. 

Luctor Heinkenszand liep niet tegen een blauwtje op, want bij Lewedorpse Boys werd met 3-1 gewonnen. Kapelle won ook weer eens en vergrootte met een 1-4-zege bij Nieuwdorp het thuissyndroom van die ploeg. Onderin pakte GPC Vlissingen drie punten in het degradatieduel met Veere. Zaamslag, Bevelanders en RCS behaalden ook de volle winst.

Nieuwdorp-Kapelle 1-4: De eerste zege voor Kapelle in acht duels en de vijfde thuisnederlaag van het seizoen voor Nieuwdorp. Roderick Gakeer kreeg al na twee minuten de kans op de 1-0 en Nieuwdorps tweede kans, via Kevin van Iersel, leverde de thuisploeg wel de 1-0 op. Teun Rentmeester miste daarna uit de derde mogelijkheid de kans op de 2-0. Kapelle kwam voor de pauze via Robin Boogaard aan de gelijkmaker. Met de wind in de rug leek Nieuwdorp na de pauze in het voordeel, maar was het Gerben Nicolasen die Kapelle in de 49ste minuut op voorsprong zette. Nicolasen was in de 54ste minuut ook verantwoordelijk voor de 1-3. Tien minuten later mikte Wout Vink, ondanks een valpartij kort daarvoor, de 1-4 binnen.

Patrijzen-VCK 3-0: Uit een voorzet van Niels van Prooijen kopte Can Özgan de 1-0 binnen. Daarna kreeg VCK een aantal kansen op de 1-1, maar een Koudekerkse goal bleef uit. Ook Patrijzen kreeg wat kansen, maar de thuisploeg moest tot de 70ste minuut op de 2-0 wachten. Weer was het Özgan, dit keer nadat hij met een sliding een duel won van de keeper, die scoorde. Uit een vrije trap van Mike van Craenenbroek schoot Niels van Prooijen daarna de 3-0 binnen. Volgende week is een thuisoverwinning op Lewedorpse Boys voldoende voor VCK om alsnog de tweede periode binnen te slepen.

De Noormannen-Zaamslag 1-2: Na 24 minuten stond de eindstand al op het scorebord. De Noormannen was zeker niet minder, maar Zaamslag pakte toch de drie punten. Al na drie minuten kreeg de Zaamslagse overwinning gestalte toen Maikel Krans alleen voor de keeper opdook en scoorde. Het antwoord van De Noormannen liet niet lang op zich wachten, want via Pedro Boon die raak kopte uit een voorzet van Mark Minderhoud, stond het tien minuten later alweer gelijk. Slecht uitverdedigen bij De Noormannen leidde daarna tot de 1-2 van Wesley Dieleman. Na rust kregen beide ploeg de nodige kansen, maar goals bleven uit.

Bevelanders-Goes 5-2: Na negentien minuten voetballen stond het al 5-0 en had Hans Westerberg namens Goes al in de eerste minuut een strafschop gemist. Bart de Bruine kopte uit een vrije trap van broertje Sam de 1-0 binnen en uit een vrije trap zorgde Sam de Bruine zelf voor de 2-0. Joël Schout tilde de score met twee goals naar 4-0 en Justin Remeijnse maakte Bevelanders’ vijfde treffer. Daarna was de scherpte er af bij de thuisploeg. In de tweede helft kon Goes het leed nog wat verzachten. Eerst scoorde Quincy Kalonji de 5-1 en daarna schreef Bajram Bajra nog een doelpuntje bij.

Lewedorpse Boys-Luctor Heinkenszand 1-3: Een sportief verlof derby onder leiding van een prima scheidsrechter De Meijer. Met de wind in de rug kwam Luctor Heinkenszand goed uit de startblokken. Jannick Rentmeester hielp de ploeg aan de openingstreffer en via Barry Olierhoek stond het al vrij snel 0-2. De bezoekers verzuimden daarna om verder afstand te nemen en mede daardoor kon Jarmo Tatenhove vlak voor de pauze LeBo aan de 1-2 helpen. Na rust genoot LeBo van het windvoordeel en liet de ploeg via Dylan van Hove een grote kans op de 2-2 onbenut. De koploper gooide via Demi Koole het duel in het slot.

RCS-FC Dauwendaele 3-1: Met zijn 125ste competitietreffer voor RCS opende Yordi Nijland de score en via Morad Bobouh liep RCS daarna uit naar 2-0. Nijland miste daarna een strafschop waardoor het bij rust 2-0 bleef. In de 53ste minuut liep RCS-keeper Thomas Huberts tegen een rode kaart op. RCS-keeperstrainer Mohammed El Bekkaoui (53 jaar), enkele jaren geleden ook al gelegenheidsdoelman bij toenmalig hoofdklasser Vlissingen, nam plaats onder lat over en kon de 2-1 van Maarten van Vooren uit de toegekende strafschop niet voorkomen. RCS kreeg daarna ook nog een strafschop, maar deze was aan Bobouh ook niet besteed. In de slotminuut zorgde Wesley de Smit namens RCS toch nog voor de bevrijdende 3-1.

GPC Vlissingen-Veere 3-1: ,,We hebben goede zaken gedaan. Ik ben blij, maar en komen nóg drie finales voor ons aan’’, besefte GPC-trainer Marlon Mual na de zege in de degradatiekraker. Met een kopbal uit een corner zette Ruben de Looff Veere in de eerste helft nog wel op een 0-1-voorsprong. In de rust raakte Mual naar eigen zeggen in de kleedkamer de juiste snaar bij zijn spelers. Na een solo werd Robin de Pagter onderuit gehaald in het strafschopgebied. Hij benutte zelf de penalty en hielp daarna GPC ook nog eens aan de 2-1. Odesse Richardson werd daarna de diepte ingestuurd en hij maakte de mogelijkheid prima af: 3-1. 

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’