Volledig scherm
Arnemuiden (gele shirts) verloor met 0-5 van NSVV. © Ruben Oreel

Rampmiddag voor Arnemuiden op doelpuntrijke speeldag

TWEEDE KLASSE EVLISSINGEN - Oostkapelle dendert maar door in de tweede klasse E van het zaterdagvoetbal. De koploper nam verder afstand van runner-up Terneuzense Boys, omdat het duel van de Zeeuws-Vlamingen met MZC’11 werd afgelast. Het verschil bedraagt nu vier punten, maar Terneuzense Boys heeft nog twee wedstrijden tegoed. Desalniettemin is de strijd losgebarsten.

Yerseke-Oostkapelle 2-6: De bezoekers leidden na veertig minuten spelen al met ruime cijfers. Sjoerd Verhulst gaf het startsein voor een makkelijke middag, door na vier minuten de score te openen. Maarten Hazelaar verdubbelde vervolgens de marge door een vrije trap binnen te knallen. Ook de 0-3 kwam op zijn naam. Routinier Arjen Pattenier zorgde met een lob voor 0-4, maar Yerseke deed al gauw iets terug: 1-4 halverwege. Na de pauze scoorde de thuisploeg nog eens: 2-4. Pattenier tilde met zijn tweede van de middag de stand naar 2-5. Hazelaar completeerde zijn hattrick en bepaalde de eindstand op 2-6.

Arnemuiden-NSVV 0-5: De thuisploeg kende een rampmiddag. Arnemuiden speelde helemaal niet zo verkeerd en kreeg in de openingsfase een megakans via Jordy van Koeveringe, maar halverwege keek het wel tegen een 0-2-achterstand aan. Bij de tweede treffer, enkele minuten voor rust, zag goalie Joan van Belzen er niet goed uit. Na de hervatting werd de schade alleen nog maar erger, wat resulteerde in een 0-5-nederlaag. De laatste thuiszege van Arnemuiden dateert alweer van november 2018. Chagrijn overheerst op sportpark ‘t Hart.

Nieuwdorp-SSV’65 4-4: De degradatiekraker tussen de nummer laatst (Nieuwdorp) en nummer dertien (SSV’65) was absoluut niet saai. Er werden acht goals gemaakt. De bezoekers namen kort voor rust de leiding via Bas Biesterbosch: 0-1. Dennis Dorssers kreeg kort voor rust zijn tweede gele kaart. In de 58ste minuut tekende Biesterbosch ondanks de man minder ook voor de 0-2. Lang kon SSV’65 niet genieten van die voorsprong, want Nieuwdorp kwam terug via Cahit Arslanlar en Kevin van Iersel: 2-2. Teun Rentmeester leek vervolgens matchwinnaar te worden door zowel de 3-2 als 4-2 voor zijn rekening te nemen. Thomas Matheijer bracht de spanning echter terug (3-4) en Aco Patkovic redde een punt voor de formatie uit Goes: 4-4.

Krabbendijke-DBGC 1-6: De bezoekers uit Oude-Tonge bleken een maatje te groot voor promovendus Krabbendijke. Halverwege keek de ploeg van scheidend trainer Pim Bruins al tegen een 0-4-achterstand aan. Na negentig minuten gaf het scorebord 1-6 aan.

Tholense Boys-Serooskerke 0-2: Na een kwartier spelen greep de uitploeg de leiding. Clubtopscorer Alex Jobse profiteerde optimaal van geklungel in de Tholense Boys-defensie en schoot eenvoudig de openingstreffer binnen: 0-1. Door een goal van opnieuw Jobse werd het even later 0-2. Dat was ook de ruststand. Na de pauze kwam Serooskerke amper in de problemen en trok het de zege over de streep. De ploeg van trainer Gerrit Petersen presteert prima en boekte de tweede overwinning van 2019.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement