Volledig scherm
\Mark Minderhoud Maakte zaterdag één goal namens De Noormannen tegen VCK. © Ruben Oreel

Promovendus De Noormannen laat subtopper VCK kansloos

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - De Noormannen is dit seizoen een ploeg waar andere clubs niet graag tegen spelen. Het elftal van oefenmeester Lennard Kerkhove is lastig te verslaan en bewees dat zaterdag opnieuw in de derde klasse A. Subtopper VCK moest eraan geloven: 0-3.

VCK-De Noormannen 0-3: Slechts tien minuten had de ploeg uit Westkapelle nodig om de score te openen. Mark Minderhoud rondde een voorzet vanaf links bekwaam af: 0-1. Twintig minuten later verdubbelde Marlo Janisse de marge: 0-2. De snelle aanvaller kopte een afgemeten voorzet in de kruising. De bezoekers mochten met een 0-2-ruststand niet mopperen, want VCK was voetballend iets beter. In de 63ste minuut sloeg Janisse echter weer toe. Hij rondde een voorzet vanaf links keurig af en bepaalde de eindstand op 0-3.

FC Dauwendaele-Walcheren 1-2: De bezoekers maakten hun favorietenrol gedeeltelijk waar. Walcheren schreef drie punten bij, maar het was niet sprankelend. De ploeg van Kevin Hollander keek halverwege zelfs tegen een achterstand aan: 1-0. ,,Het tempo lag veel te laag’', analyseerde de trainer. Na de pauze stelde de koploper orde op zaken door twee treffers van Daryl Hollander: 1-2. ,,Het was niet goed, maar je zag dat wij de bovenliggende partij waren’', sprak Kevin Hollander. ,,Vorig jaar had dit een wedstrijd geweest, die we nooit meer hadden omgebogen. De selectie is een stukje volwassener geworden, rustiger ook. Dat is wel een stapje dat we hebben gemaakt.’'

Zaamslag-RCS 1-0: Na zeven minuten spelen opende de thuisploeg de score via Koen Post: 1-0. Hij was het eindstation van een vlot lopende aanval. De Zeeuws-Vlamingen kwamen vervolgens met de schrik vrij, toen Morad Bobouh de paal raakte uit een vrije trap. Halverwege stond het dus 1-0. Na de hervatting ging RCS op zoek naar de gelijkmaker, maar de ploeg van John Bentschap Knook slaagde daar niet in. Zaamslag hield stand, mede door een flink aantal overtredingen. RCS-speler Stefan van Neutigem moest zelfs naar de huisartsenpost door een grove charge van Hylke Stroo.

Luctor Heinkenszand-Vlissingen 8-0: Het duurde relatief lang voordat de thuisploeg op voorsprong kwam. Na zeventien minuten spelen maakte Tom Blomaard 1-0. Vervolgens ging het hard. Barry Olierhoek en Martijn Simonse zorgden voor een comfortabele ruststand: 3-0. Vier minuten na de hervatting was het weer raak, via opnieuw Olierhoek: 4-0. Ook Simonse maakte zijn tweede en dus 5-0. Een afstandsschot van Joeri Simonse betekende 6-0. Martijn Simonse (7-0) en Olierhoek (8-0) completeerden hun hattrick.

Bevelanders-Kruiningen 1-1: De degradatiekraker barstte na een kwartier los, toen de thuisploeg uit een vrije trap op voorsprong kwam: 1-0. Lang kon Bevelanders echter niet genieten van die voorsprong, want in de 24ste minuut bracht Lars Steendijk Kruiningen alweer langszij: 1-1. Dat was tevens de ruststand. Na de hervatting gebeurde er weinig noemenswaardigs meer. Eindstand: 1-1. ,,Het was een wedstrijd die geen winnaar verdiende’', sprak Kruiningen-speler Mark Deprez na afloop. ,,Slecht van beide kanten en weinig kansen.’’

GPC Vlissingen-Veere 1-1: Omdat de grasvelden aan de Bosweg waren afgekeurd, werd het duel gespeeld op kunstgras. Op de nepsprieten kwamen de bezoekers op voorsprong. In de 24ste minuut tekende Michael Strenk voor 0-1. Na 42 minuten spelen bracht routinier Boban Martinovic GPC met een kopbal weer langszij: 1-1. Dit was tevens de ruststand. In het tweede bedrijf kwamen beide ploegen niet meer tot scoren.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement