Volledig scherm
Ivo Verstraeten (tweede van links) maakte zondag de 1-1 voor Terneuzen bij MOC'17. © Camile Schelstraete

Philippine drukt Steen vaster op laatste plaats

DERDE KLASSE AVLISSINGEN - Terneuzen blijft na een 2-2 puntendeling bij MOC 1917 de ranglijst in de derde klasse A van het zondagvoetbal aanvoeren. Het deelt deze positie nu alleen nog met RBC dat eveneens twee punten verspeelde.

Philippine won de wedstrijd tegen Steen met 2-0 en klom door dit resultaat naar de negende plaats, overigens slechts op drie punten afstaand van de koplopers. HVV'24 verspeelde de kans om alleen de eerste plaats te pakken door bij VVR te blijven steken op een 1-1-gelijkspel.

VVR-HVV'24 1-1: ,,Een gemiste kans. Als we die voorsprong vast weten te houden, staan we aan kop‘’, wist Pieter Ongena. De oefenmeester zag hoe zijn ploeg voor de thee op 0-1 kwam via een vrije trap van Joost Boogaert die onder de Brabantse doelman heen ging. Na rust pakte het uitvallen van Roy van Dorsselaer, die na lang blessureleed nog geen hele wedstrijd kan spelen en daarom werd gewisseld, niet goed uit voor het spel van de bezoekers. Vanaf elf meter (Ongena: ,,Ik vraag me nu na afloop nog steeds af waarom die strafschop werd gegeven‘’) bracht Joris van den Ham VVR langszij: 1-1.

Philippine-Steen 2-0: De eerste helft leverde voor beide ploegen niet meer dan een halve kans op en werd door de winnende coach Carlo van Grimberghe dan ook betiteld als saai. Kort na de hervatting brak Tiamo Roose de stand op 1-0. ,,Dat doelpunt viel op het juiste moment, zo vlak na rust. Op dat moment was de wedstrijd feitelijk beslist en kregen wij meer ruimte‘’, aldus Van Grimberghe. Toch duurde het nog tot aan de 84e minuut voordat Jos Westerhout één van de vele mogelijkheden die hij kreeg nu wel benutte: 2-0.

MOC'17-Terneuzen 2-2: Ivo Verstraeten en invaller Inid Preganlija repareerden na de pauze een vroeg opgelopen 1-0-achterstand (Chetbi). In een alles-of-niets-offensief kwam MOC'17 uit een corner alsnog op gelijke hoogte. Joshua Becht was de maker van die goal. Tom Nieuwelink zat opnieuw als interim-trainer op de bank na het plotse vertrek vorige week van Daan Eikenhout.

  1. Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek
    DERDE DIVISIE | VIDEO

    Ook Sparta Nijkerk is te sterk voor hopeloos openend Hoek

    HOEK – Een opnieuw bijzonder zwakke eerste helft leverde Hoek zaterdagmiddag de vijfde nederlaag van het seizoen op. In het duel met koploper Sparta Nijkerk keek de ploeg van Lieven Gevaert na zes minuten al tegen een 0-2-achterstand aan, halverwege stond het 0-3. Een snelle treffer na rust (1-3) pompte weer hoop in de Hoekse harten, Rik Impens zorgde na een uur voor 2-3 maar het laatste woord was voor de lijstaanvoerder: 2-4.