Justin van Rossem (links), Bart Gort (midden) en Ewoud van Troost (geheel rechts) proberen een doelpunt van WNC (zwart-geel) te voorkomen.
Volledig scherm
Justin van Rossem (links), Bart Gort (midden) en Ewoud van Troost (geheel rechts) proberen een doelpunt van WNC (zwart-geel) te voorkomen. © Harry Brouns

Peric schiet Terneuzense Boys van de laatste plaats af

EERSTE KLASSE CWAARDENBURG - Terneuzense Boys heeft de laatste plaats in de eerste klasse C verlaten. De ploeg won met 0-2 bij WNC en glipte zo langs Oranje Wit, dat van Kloetinge verloor.

De Zeeuws-Vlaamse promovendus begon vorige week met een knap resultaat aan de tweede seizoenshelft. Tegen titelpretendent Sliedrecht werd het 0-0. Op bezoek bij WNC in Waardenburg stond die stand halverwege ook op het scorebord.

Maar waar Terneuzense Boys er tegen Sliedrecht niet in slaagde de drie punten te pakken, ook niet met een mannetje meer, lukte dat tegen WNC wel. Miroslav Peric maakte er na 68 minuten 0-1 van en een klein kwartier later zorgde hij ook voor de 0-2.

Door de zege klimt Terneuzense Boys naar de voorlaatste plaats op de ranglijst. De ploeg staat na veertien wedstrijden op tien punten. Concurrent Oranje Wit, die op eigen veld door Kloetinge werd verslagen, heeft een puntje minder dan ‘de Boys’.

  1. Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen
    PREMIUM

    Als het aan De Visser ligt, laat VC Vlissingen de zondagtak vallen

    VLISSINGEN - Samen met Rob Vergouwen hield Johan de Visser in 2010 VC Vlissingen in leven. In de jaren die volgden groeide zakenman De Visser bij de Walcherse voetbalvereniging uit tot een belangrijke steunpilaar. Die tijd is nu voorbij, benadrukt hij tijdens een interview meerdere keren. Als het aan De Visser ligt stopt VC Vlissingen met de zondagtak en wordt er geld en energie in de uitgeholde jeugdafdeling gestoken. Al heeft hij binnen het bestuur van de club nog weinig medestanders. ,,Want VC Vlissingen wordt geregeerd door emotie.’’